UZ OBALU DUNAVA U BEOGRADU GRADIĆE SE NOVO STAMBENO NASELJE: Biće jednospratnih kuća sa velikim dvorištima, čak i vinogradi
Foto: Grad Beograd

proizvodiće i hranu

UZ OBALU DUNAVA U BEOGRADU GRADIĆE SE NOVO STAMBENO NASELJE: Biće jednospratnih kuća sa velikim dvorištima, čak i vinogradi

Nekretnine -

Na desnoj obali Dunava, blizu naselja Višnjica u Beogradu, planirana je gradnja više jednospratnih kuća, stoji u elaboratu za potrebe izrade plana detaljne regulacije za deo priobalnog područja na desnoj obali Dunava, za koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave Beograda oglasio rani javni uvid.

Investitor planira gradnju 37 manjih porodičnih kuća okruženih uređenim zelenim i slobodnim površinama.

U postojećem stanju, kako se navodi u planu, ovo područje se ni na koji način ne koristi, a njegova namena se može definisati kao neuređene slobodne površine jer je prostor neizgrađen i u manjem delu pod neuređenim i samoniklim zelenilom niskog rastinja.

Površina obuhvaćena planom iznosi oko 2,6 hektara, a u okviru zone za gradnju predviđene su građevinske parcele većih površina, veće od 10 ari, na kojima je planirana gradnja kuća spratnosti P+1. Na ukupnoj površini od 7.400 kvadratnih metara, namenjenoj stanovanju, planirano je da živi 111 stanovnika.

U dvorištima je dozvoljena ekstenzivna proizvodnja hrane, bez upotrebe veštački sintetizovanih materija, formiranje baštenskih kolonija, uzgajanje vinograda i različitih biljnih vrsta, kao i izgradnja ili postavljanje pomoćnih objekata za potrebe proizvodnje hrane (ostave za alat, vinogradarske kućice, letnje kuhinje, staklenici, zimske bašte i dr.). Takođe, dozvoljena je i izgradnja sportskih terena sa pratećim sadržajima (kućice za opremu, svlačionice, SPA) do 100 kvadrata.

kurir.rs / eKapija/ prenela: J. Ž. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track