"STANOVI SU POSKUPELI JOŠ PRE NALETA RUSA" Stručnjak objašnjava: Zbog čega nagli pad cena NE IDE U NAŠU KORIST? (VIDEO)
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

KURIR TV

"STANOVI SU POSKUPELI JOŠ PRE NALETA RUSA" Stručnjak objašnjava: Zbog čega nagli pad cena NE IDE U NAŠU KORIST? (VIDEO)

Nekretnine -

Cene stanova u Srbiji u drugom tromesečju ove godine porasle su za 11,19 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, povećanja je više bilo na jugu zemlje nego u prestonici, a stara gradnja je skuplja od nove.

Ipak, bez obzira na trend rasta, cene su stabilizovane u odnosu na prvi kvartal 2023. godine.

Gošča "Redakcije" na Kurir televiziji koja je obrazložila datu temu je Ivana Štrbac iz Republičkog geodetskog zavoda Srbije.

02:00

STANOVI SU POSKUPELI JOŠ PRE NALETA RUSA Stručnjak objašnjava: Zbog čega nagli pad cena NE IDE U NAŠU KORIST?

- Ovaj izveštaj je bio i u prvom, drugom kvartu, nije nešto iznenadno, dešava se to još od prošle godine. Inače, ovoga puta, izdvaja ga to što se očekivao veliki pad cena, ali Republički geodetski zavod dobija ugovore o svim neprokretnosti na celoj teritoriji Srbije. Dakle, mi u našem registru cene imamo preko milion ugovora u prometu, ovo je nešto što se dešava u svim gradovima i u svakoj vrsti gradnje - započela je, pa dodala:

- Jeste pao obim kupo-prodaje nakon korone kada smo zabeležili neverovatan rast cena kvadrata. Nalet ruskih državljana došao je prošle godine, a početak samo ekspanzije cene se desio još sredinom 2021. godine. Ne pada tražnja da bi se desila veća korekcija, što je i dobro. Dobro je da korekcija cena nadolazi blago, sporo, jer bi nagli pad mogao da izazove ekonomski, državni, društveni potres.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:05

U BEOGRADU IMA VIŠE OD 10. 000 NAPUŠTENIH STANOVA Stručnjak za nekretnine savetuje: Ko god ima novca neka uloži u nekretninu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track