"OVO SU POKAZATELJI RAZVOJA SRBIJE" Darko Vučetić izneo preliminarne rezultate: Pritisci popuštaju, a VREDNOST TRŽIŠTA PORASLA
Darko Vučetić, Foto: Kurir tv

kurir tv

"OVO SU POKAZATELJI RAZVOJA SRBIJE" Darko Vučetić izneo preliminarne rezultate: Pritisci popuštaju, a VREDNOST TRŽIŠTA PORASLA

Nekretnine -

Pomoćnik direktora Sektora za razvoj i inovacije Darko Vučetić, Republički geodetski zavod gostovao je u emisiji Puls Srbije.

Dark oVUčetić
foto: Kurir tv

Šta nam govore preliminarni rezultati sa tržišta nepokretnosti u drugom kvartalu 2023. godine? Kakav dogovor su postigli čelnici Republičkog geodetskog zavoda i Komore javnih izvršitelja kao i tome kakva je uloga centralnog informacionog sistema pričao je današnji gost.

Vučetić je doneo ekskluzivne i preliminarne rezultate i kako kaže dobre vesti.

- Dobra vest je da nakon svih ekspanzija tržišta nepokretnosti danas u drugom kvartalu, vidimo da pritisci popuštaju i došlo je do stabilizacije. Odgovor na vaše pitanje je da je tržište vredelo 1,7 milijardi evra, što je više nego pred pandemiju, a broj transakcija je bio čak 30.500 transakcija za drugi kvartal što je opet više 17 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a to je dobra vest ne samo za građane nego i za Republiku Srbiju - rekao je Vučetić.

02:16

OVI REZULTATI ODLIČNI SU POKAZATELJI RAZVOJA SRBIJE

Kakva je onda to slika Srbije, on je protumačio kao nastavak rasta tržišta i razvoj tržišta nepokretnosti.

- Nisu ovo samo kupoprodaje da se reši krov nad glavom već kapital za investiranje... - kaže Vučetić i naglašava da su ovo stabilni, predvidivi i dobri pokazatelji za Srbiju.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

01:44

SRBI MASOVNO KUPUJU STANOVE U ITALIJI, TURSKOJ I GRČKOJ! Stručnjak za nekretnine obelodanio: Cene za kvalitet SU IDENTIČNE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja