REČ SRBINA IZ TESLIĆA SE CENI U SVETU! Miroslav učestvovao u debatama Evropske komisije, evo šta je pitao Ursulu fon der Lajen
Foto: Privatna arhiva

REČ SRBINA IZ TESLIĆA SE CENI U SVETU! Miroslav učestvovao u debatama Evropske komisije, evo šta je pitao Ursulu fon der Lajen

Moj biznis -

Jedan mudar čovek je rekao da “Pozicija je moć, ako je koristiš kako treba", a možda najbolji primer ove poruke je Miroslav Kojadinović, čovek koji može i hoće nešto da promeni, a svoje pozicije koristi pametno i sa pravom merom. Ovaj uspešni Srbin je ekspert koga Evropa ceni i član je Nemačke organizacije sudskih veštaka BDSF koja se bavi tumačenjem zakona o energetskoj efikasnosti.

Miroslav sve radi korak po korak, pokazujući da je samo tako uspeh na svim poljima održiv, što pokazuje i poštovanje koje mu ukazuju gde god da se pojavi u svetu, među uspešnim ljudima.

Kojadinović je ovo pokazao i pre nekoliko dana u Berlinu, gde je bio jedan od članova skupa koji se bavio aktuelnom problematikom starog kontinenta gde je, pored ostalog, bilo reči i kakav treba da bude novi šef Evropske komisije. Mišljenje o tome kakve kvalitete treba da ima budući predsednik Evropske komisije izneo je i Miroslav Kojadinović, koji je član i ekspert Nemačke komisije za energetsku efikasnost.

Miroslav Kojadinović
foto: Privatna arhiva

On je naglasio značaj energetike u savremenom svetu kao i to da taj priotitet mora da shvata i razume onaj ko bi bio na tako visokoj dužnosti i apostrofirao koji su najvitalniji zadaci kada je u pitanju energetika Evrope i sve što nju prati danas.

- Drago mi je što se ovo važnom pitanju sluša reč eksperata, a ne samo politike i nadam se da će znanje, umeće i sposobnost presuditi kada je reč o izboru budućeg čelnika Evopske komisije – rekao je Kojadinović, koji je poznat kao dobrotvor i kao čovek koji povezuje srpsku privredu sa privredama zemalja članica Evropske unije u svojim mogućnostima.

Na debate na kojoj je između ostalih prisustvovala i aktuelna predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, Kojadinović je postavio pitanje šta će se uraditi po pitanju smanjenja nacionalizma i populizma u Evropi kako bi se spasila demokratija.

Miroslav Kojadinović
foto: Privatna arhiva

- Jedno od pitanja je bilo da li su realni politički ciljevi EU što se tiče energetske tranzicije sa fosilnih goriva na zelenu energiju za koju je potreban veliki budžet i vreme – dodao je Kojadinović.

On je izrazio očekivanje da će ovi izbori doneti mnogo demokratije što je potrebno svima:

- Nadam se da ćemo zadate ciljeve od 2030. do 2045. godine ispuniti i ono što je najbitnije, da ćemo svi u Evropi živeti u miru i harmoniji.

Na kraju razgovora Kojadinović je istakao da očekuje da će EU podržati BiH sa različitim paketima pomoći kako bi dostigli ciljeve, a sve u svrhu pridruživanja kao punopravnog kandidata člana EU.

Biznis.kurir.rs/ Srpskainfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track