SRBI SMISLILI KAKO MOGU DA ZARADE POMOĆU TEMU-A: Za minut uzmu i do 1.500 RSD! Radi se bukvalno iz kreveta! Evo u čemu je štos
Foto: Shutterstock

SRBI SMISLILI KAKO MOGU DA ZARADE POMOĆU TEMU-A: Za minut uzmu i do 1.500 RSD! Radi se bukvalno iz kreveta! Evo u čemu je štos

InfoBiz -

Aplikacija Temu je dostupna u Srbiji od maja i veliki broj građana je već poručio pakete. Neki su u njoj videli priliku da zarade pa na internetu mogu da se nađu oglasi u kojima ljudi navode da uslužno poručuju sa ove kineske onlajn prodavnici.

Osobe koje su postavile oglase u njima navode da umesto drugih poručuju proizvode, plaćaju svojom karticom, a paketi stižu na adresu onog koji je tražio njihove usluge. Svoj uloženi rad, trud i vreme naplaćuju procentualno. Jedna od njih je objasnila kako je došla na tu ideju.

"Krenulo je tako što sam poručila nekoliko paketa za sebe, a onda i za drugaricu. Nakon toga mi se javila njena poznanica koja me je pitala da poručim i za nju. Kazala mi je da će mi platiti uslugu i tako sam došla na ideju da se time bavim", započela je razgovor sagovornica.

Kazala je da su joj do sada uslugu tražile devojke, i objasnila na koji način se dogovoraju šta da poruči u njihovo ime. Kako je ispričala, devojke na sajtu izaberu šta žele pa joj pošalju link artikla ili skrinšot.

"Nakon toga se dogovorimo koju veličinu žele, boju, odnosno dogovorimo se oko detalja. Nakon što ugovorimo kupovinu, uplate mi novac na račun. Nakon toga ja poručim robu koja stiže direktno na adresu kupca. Paket obično stigne za oko dve nedelje i dostava je besplatna", kazala je.

Nakon toga je objasnila kako ona naplaćuje svoje usluge, odnosno koliko zaradi prilikom poručivanja paketa sa aplikacije Temu.

Temu
foto: Shutterstock

"Za iznos od 1.700 do 5.000 dinara uzimam 20 procenata od te sume. Za iznos od 5.000 do 10.000 dinara uzimam 15 procenata, a za iznos koji je veći od 10.000 dinara uzimam 10 odsto. Moram da napomenem da im uvek ubacim i neki poklončić", zaključila je razgovor sagovornica.

Ko koristi uslužno poručivanje paketa?

Marija Jovanović (47) iz Beograda kazala je za naš portal da ona koristi uslužno poručivanje sa aplikacije Temu i objasnila nam je svoje razloge.

"Veoma se plašim da koristim svoju karticu naročito na kineskim sajtovima. Ne verujem da je to pouzdan način kupovine. Jednom mi se desilo da sam karticom preko interneta platila neku uslugu koju sam koristila na mesečnom nivou. Nakon nekog vremena sam tu uslugu otkazala", započela je razgovor Marija.

Kako nam je ispričala, nakon otkazivanja usluge joj je hakovana kartica i skidan joj je određen iznos na nedeljnom novou i to u dolarima, iako ju je plaćala u dinarima.

"Kad sam zvala banku rečeno mi je da je novac skidan iz Amerike, Tajvana, Kine. Karticu sam morala da otkažem i od tad imam strah da je koristim. A veoma mi se dopao asortiman koji se nalazi na aplikaciji Temu i želela sam i ja da kupujem te stvari. Onda sam guglala kako bih videla da li postoji drugačiji način naručivanja i izašli su mi oglasi u kojima se navodi uslužno poručivanje", kazala je.

Objasnila je da je stupila u kontakt sa osobom koja uslužno naručuje proizvode i da su se sve brzo dogovorili.

"Nakon toga sam naručila pakete dva, tri puta i sve je bilo u redu. Moram da napomenem da ću i dalje samo na taj način da kupujem stvari", zaključila je razgovor Marija Jovanović (47) iz Beograda.

Kurir.rs/MONDO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja