MINISTAR MOMIROVIĆ: Naš izvoz je danas 4 puta veći u odnosu na pre 12 godina
Foto: MUST Đ.K.

MINISTAR MOMIROVIĆ: Naš izvoz je danas 4 puta veći u odnosu na pre 12 godina

InfoBiz -

Srbija je u 2023. godini ostvarila rekordnu spoljnotrgovinsku robnu razmenu sa svetom, a kada robnoj razmeni dodamo i sektor usluga vidimo da je prošle godine ukupan izvoz Srbije bio oko 41 milijardu evra, dok je naš izvoz pre samo 12 godina bio 11 milijardi evra, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas otvorio 9. godišnju konferenciju o razvoju nekretnina i infrastrukture 'Prodexpo Srbija'.

Tomislav Momirović
foto: MUST Đ.K.

- Naša zemlja je u poslednjih nekoliko godina pokazala značajan ekonomski napredak. Ovo je rezultat naših kontinuiranih napora na poboljšanju poslovnog okruženja, privlačenju stranih investicija i implementaciji reformi koje su doprinele efikasnijem tržištu i stabilnom ekonomskom rastu - istakao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je naglasio da će predstojeća organizacija EXPO 2027 u Beogradu biti izuzetna prilika da ekonomija naše zemlje nastavi da raste.

Tomislav Momirović
foto: MUST Đ.K.

- Pored razvoja infrastrukture, trgovine i širenja turističkih potencijala, EXPO 2027 će imati i značajan uticaj na razvoj našeg tržišta nekretnina. To će dodatno doprineti privlačenju domaćih i međunarodnih investicija - zaključio je ministar Momirović i dodao da će do 2027. godine biće uloženo 18 milijardi evra u više od 300 projekata u Srbiji, u okviru programa 'Skok u budućnost - Srbija 2027'.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track