FIRMA IZ KRAGUJEVCA OTIŠLA U STEČAJ, SKORO SVI RADNICI DOBILI OTKAZ: Radili za domaće i strano tržište, sada im računi blokirani
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

neki sami otišli

FIRMA IZ KRAGUJEVCA OTIŠLA U STEČAJ, SKORO SVI RADNICI DOBILI OTKAZ: Radili za domaće i strano tržište, sada im računi blokirani

InfoBiz -

Skoro svi radnici Grafostila su dobili otkaz nakon što je otvoren stečaj nad ovom kragujevačkom štamparijom koja je radila za domaće i strano tržište. Prema rečima radnika, od oko 200 zaposlenih u prošloj godini, sada je ostalo njih oko 20, kojima je ponudjeno da ostanu da rade po ugovoru o delu.

Privredni sud u Kragujevcu otvorio je stečajni postupak nad preduzećem Grafostil doo iz Kragujevca 11. januara zbog trajne nesposobnosti plaćanja i prezaduženosti, budući da su svi računi firme bili u neprekidnoj blokadi za više od 111,7 miliona dinara.Stečaj je otvoren na predlog preduzeća iz Beograda Grafikum doo koje je od Grafostila potraživalo više od 62 miliona dinara.

Bivši radnici Grafostila su naveli da su problemi u firmi počeli u julu prošle godine blokadom računa firme, kada su neki radnici sami napustili preduzeće i tražili zaposlenje u drugim kompanijama.

Prema javno dostupnim podacima, 60 odsto vlasništva Grafostila ima AGEZ grupa, a 40 odsto Saša Nenadović, koji je i suvlasnik u kompaniji Solaris Energy i direktor Pionir Energy koja je 50 procenata u vlasništvu AGEZ-a.

Prvo poverilačko ročište u stečajnom postupku nad Grafostilom biće održano u Privrednom sudu u Kragujevcu u utorak, 20. februara, kada će biti održana i Skupština poverilaca. Ročište za ispitivanje potraživanja biće održano 20. juna.

kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track