Najnovije vesti

ČUVENA MODNA KUĆA ZATVARA PRODAVNICE POSLE 60 GODINA RADA: Nemački gigant priteran uza zid TRAŽI SLAMKU SPASA
Foto: BERND WEISSBROD / AFP / Profimedia

stečaj

ČUVENA MODNA KUĆA ZATVARA PRODAVNICE POSLE 60 GODINA RADA: Nemački gigant priteran uza zid TRAŽI SLAMKU SPASA

InfoBiz -

Nemački modni lanac Peter Han zatvara većinu svojih prodavnica četiri meseca nakon podnošenja zahteva za stečaj!

Kompanija je prema navodima lokalnih medija odustala od većine svojih prodavnica i nastaviće da radi samo sedište u Vinterbahu i dve prodajne lokacije. Zatvara se ukupno 17 prodavnica i ekspozitura od kojih su tri u Švajcarskoj.

Peter Han, kompanija za onlajn naručivanje, kako navode nemački mediji, ostvaruje u prodavnicama samo 4 procenta od ukupne prodaje, a trenutno je u procesu izdvajanja iz svog prethodnog vlasnika. Кompanija ima cilj da u budućnosti posluje samostalno i fokusira se na nove puteve.

Odluka o prodaji većine prodavnica deo je strateškog prestrojavanja Petera Hana nakon stečajnog postupka. Кompanija želi da se fokusira na profitabilnije poslovne oblasti i povrati svoju finansijsku stabilnost.

- Kompanija teži održivom poslovanju fokusirajući se na onlajn naručivanje i smanjenje broja ekspozitura. Zatvaranje većine prodavnica predstavlja značajan korak u restrukturiranju i deo je napora da se kompanija postavi na čvrste temelje za budućnost - navode iz kompanije.

Peter Han je osnovan 1964. godine u Vinterbahu i imao je doskora prodavnice širom Evrope.

Modna kuća Vormland, podsetimo, proglasila je nedavno bankrot, a to je poseban šok za građane Minhena jer je posle bankrota mnogih kompanija ovo sledeći problem sa kojim grad mora da se suoči.

(Kurir.rs/Feniks magazin/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

12:00

MODA NAS TRUJE: Ne kupujte da biste bacili!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track