VANREDNA INSPEKCIJSKA KONTROLA NA AERODROMU ''NIKOLA TESLA'': Naložene hitne mere zbog kašnjenja letova!
Foto: Shutterstock

hitne mere

VANREDNA INSPEKCIJSKA KONTROLA NA AERODROMU ''NIKOLA TESLA'': Naložene hitne mere zbog kašnjenja letova!

InfoBiz -

Civilno vazduhoplovstvo Srbije dalo je saopštenje da je na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu sprovedena interna kontrola zbog učestalih odlaganja i kašnjenja letova, kako bi se avio-saobraćaj ponovo odvijao nesmetano.

Preliminarnom analizom utvrđeno je da operator aerodroma nije preduzeo sve zakonske mere u cilju efikasnog sprovođenja letova, a prvenstveno u pogledu usluge odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja aviona.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije, kao nadležno regulatorno i nadzorno telo u oblasti vazdušnog saobraćaja u Srbiji, navodi da su aktivnosti obuhvatile i sprovođenje vanrednih inspekcijskih provera u cilju sagledavanja primene Zakona o vazdušnom saobraćaju.

Er Srbija, Air Serbia, avion
foto: Shutterstock

- Preliminarnom analizom prikupljenih podataka utvrđeno je da operater Aerodroma ''Nikola Tesla'' u Beogradu nije preduzeo sve mere koje bi obezbedile redovno i efikasno odvijanje vazdušnog saobraćaja na aerodromu - navodi se u saopštenju Direktorata.

SAVET PUTNICIMA

Putnici bi trebalo da se o redu letenja i statusu pojedinačnih letova pravovremeno obaveste putem internet prezentacije Aerodroma www.beg.aero, kao i u izabranoj avio-kompaniji.

Upravo to što nisu preduzeli odgovarajuće mere, prvenstveno u pogledu usluge odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja aviona, dovelo je do značajnih poremećaja u planiranom redu letenja i učestalih kašnjenja.

Direktorat je naložio operatoru aerodroma sprovođenje hitnih mera u cilju otklanjanja uočenih nepravilnosti i omogućavanja efikasnog, redovnog i pouzdanog odvijanja vazdušnog saobraćaja na aerodromu, što se ističe i u saopštenju.

kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track