KRAJ I ZA KULTNI NEMAČKI TRGOVINSKI LANAC: Novi šok pred praznike, nekada bili pioniri u Evropi, a sad povukli OČAJNIČKI POTEZ
Foto: Shutterstock

kraj jedne ere

KRAJ I ZA KULTNI NEMAČKI TRGOVINSKI LANAC: Novi šok pred praznike, nekada bili pioniri u Evropi, a sad povukli OČAJNIČKI POTEZ

InfoBiz -

Čuveni lanac supermarketa Veganc zatvara sve svoje poslovnice u Nemačkoj!

Zatvaranje poslednje radnje označava kraj jedne ere u poslovanju nekada uspešnog lanca supermarketa koji se smatra pionirom veganske ishrane u Evropi.

Nemački mediji navode da poslovnica u Berlinu uskoro odlazi u istoriju.

Lanac Veganc bio je mnogo više od trgovinskog lanca. Promenio je percepciju ishrane i podstakao uvođenje proizvoda biljnog porekla na nemačko tržište od 2013. godine.

Kompanija se 2020. godine fokusirala na proizvodnju vlastitih veganskih proizvoda. Mnogi od njih su nagrađivani, ne samo zbog ukusa, već i zbog održivih standarda.

Jan Bredak, osnivač kompanije, navodi da će im ubuduće vlastiti maloprodajni brendovi omogućiti da brzo i efikasno dopru do mnogih ljudi zainteresovanih za veganske proizvode. Naglasio je kako je zbog velike potražnje za vlastitim proizvodima zatvaranje trgovina logičan korak. Sada je fokus na širenju proizvodnje vlastitih veganskih proizvoda.

Cilj im je da nastave da razvijaju inovativne proizvode biljnog porekla kao zamenu za jaja, ribu, meso, sir, mleko...

Poznata nemačka kompanija, podsetimo, Boš namerava da ukine veliki broj radnih mesta tokom sledeće godine. Nemački mediji navode da bi samo u fabrikama u Fojerbahu i Šviberdingenu moglo da ostane bez posla 1.500 radnika.

(Kurir.rs/Feniks magazin/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)

Bonus video:

01:14

JEDNA OD NAJVEĆIH KRIPTO BERZI PROGLASILA BANKROT! Stručnjak obrazložio razloge: Zloupotrebili su brzopletost investitora!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track