VIŠE OD 7 GODINA PRODAVALI OTROVNE I NELEGALNE PROIZVODE: Jednoj od najvećih onlajn prodavnica preti DRAKONSKA KAZNA!
Foto: Shutterstock

ilegalna PRODAJA

VIŠE OD 7 GODINA PRODAVALI OTROVNE I NELEGALNE PROIZVODE: Jednoj od najvećih onlajn prodavnica preti DRAKONSKA KAZNA!

InfoBiz -

Ebay se součava sa kaznom od 2 milijarde dolara zbog navodnog dozvoljavanja distribucije i prodaje stotina hiljada proizvoda koji značajno povećavaju zagađenje dizel kamiona.

Gigant e-trgovine optužen je da je dozvolio da se preko platforme proda više od 343.000 uređaja, koji su napravljeni da neutrališu kontrolu emisija motornih vozila, što je kršenje Zakona o čistom vazduhu.

Ibej, Ebay

Proizvodi su prodavani u periodu od novembra 2015. do januara ove godine. EPA takođe tvrdi da je eBay nezakonito prodao najmanje 23.000 pesticidnih proizvoda, uključujući insekticid visoke toksičnosti koji je zabranjen u SAD, i preko 5.600 proizvoda koji sadrže metilen hlorid, takođe toksičnu hemikaliju, prenosi Cbsnews.

Ebay je naveo da će se žaliti.

- Kompanija već "blokira i uklanja više od 99,9% proizvoda sa liste, uključujući milione oglasa svake godine - navodi se u saopštenju onlajn prodavca.

Dodali su da sarađuju sa organima za sprovođenje zakona u pokušaju da spreči treće strane da prodaju opasne ili ilegalne proizvode na njihovoj platformi.

Kurir.rs/ Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja