TRGOVCI TRAŽE OD DRŽAVE DA SPREČI MASOVNE KRAĐE: Lopovi OVDE sve nasilniji, zlostavljaju prodavce! Evo za koliko su ojadili radnje
Foto: Shutterstock

maloprodajni kriminal u britaniji

TRGOVCI TRAŽE OD DRŽAVE DA SPREČI MASOVNE KRAĐE: Lopovi OVDE sve nasilniji, zlostavljaju prodavce! Evo za koliko su ojadili radnje

InfoBiz -

Oko 90 britanskih maloprodajnih trgovaca, uključujući i najveće kao što su "Tesko", "Sejnsburi" i "Marks i Spenser", potpisalo je pismo ministarki unutrašnjih poslova Sueli Braverman, zahtevajući akciju zbog rastuće stope maloprodajnog kriminala.

Rast kriminala sve više postaje političko pitanje u Britaniji uoči očekivanih nacionalnih izbora 2024.

lopov, prodavnica, Žarkovo
foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Industrijska lobistička grupa Britanski maloprodajni konzorcijum (BRC) saopštila je da je njeno istraživanje o kriminalu iz 2023. pokazalo da su se incidenti nasilja i zlostavljanja prema maloprodajnim radnicima skoro udvostručili u poređenju sa nivoima pre pandemije na 867 incidenata svakog dana u 2021. i 2022. godine.

Rojters prenosi da je vrednost ukradene robe u maloprodaji bila 953 miliona funti (1,2 milijarde dolara), uprkos tome što su trgovci uložili oko 700 miliona funti na prevenciju kriminala. Broj krađa u prodavnicama u 10 većih gradova porastao je u proseku za 27 odsto.

Kurir.rs/ Politika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track