DO JUČE STAVLJALI SAMO ZUJALICE, A SAD REŠILI DA ARTIKLE ZAKLJUČAJU! Trgovci povukli neočekivani potez pa razbesneli kupce (FOTO)
Foto: Shutterstock, Ilustracija

ZBOG SVAKODNEVNIH KRAĐA

DO JUČE STAVLJALI SAMO ZUJALICE, A SAD REŠILI DA ARTIKLE ZAKLJUČAJU! Trgovci povukli neočekivani potez pa razbesneli kupce (FOTO)

Novčanik -

U supermarketima sve češće možemo videti da su neki proizvodi zatvoreni u kutijama, tačnije da su "pod ključem" jer se često kradu.

U kutije koje na poklopcu imaju zujalice nekada su se zatvarale samo skupe kreme i kozmetički proizvodi. Danas se u njih zatvaraju čak i maslac, a velike zujalice oblepljuju se i preko tunjevina, žvaka, čokolade...

Kako se može videti na fotografiji koja se pojavila na Instagram stranici serbialive_beograd u jednom marketu u kutiju je stavljen i maslac koji inače košta oko 300 dinara.

- Puter zaključan da se ne bi krao - navodi se u objavi uz fotografiju na kojoj se vidi pakovanje maslaca u kutiji dok je navodno autor fotografije na kutiju dodao i stiker katanca.

Ova objava je pokrenula lavinu komentara potrošača koji su ujedno prokomentarisali i cenu maslaca.

- Kradu kada mu je cena kao da jedeš biftek - glasi jedan od komentara.

maslac
foto: Kurir

Ipak, Marko Dragić iz NOPS-a za Kurir je nedavno rekao da se veliki trgovinski lanci uvek ovako obezbeđuju stvari koje se kradu, a da se ta lista menja.

Marko Dragić
foto: Kurir Tv

- Ranije su se krale skupocene kreme da bi se preprodavale, danas ljudi kradu čak i puter. Lista proizvoda koji se kradu u marketima je drugačija od one liste pre 10 godina, i ona će se menjati i ubuduće. Kako trgovci primete da se nešto više krade, oni to i obezbede.

Prema njegovim rečima ovo je jedini način da se proizvođači zaštite od krađa.

- Kada potrošač nešto ukrade, postupak može da pokrene samo trgovac. Ako je iznos veći od 5.000 dinara može da podnese krivičnu prijavu i prijavi to policiji. Ukoliko je iznos manji onda može da se pozove policija ako je to primetio neko od zaposlenih.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja