KRAH POZNATE NEMAČKE FIRME: Ključ u bravu posle 100 godina postojanja, a 1.300 radnika na ulici
Ilustracija, Foto: Shutterstock

više nema nade za spas

KRAH POZNATE NEMAČKE FIRME: Ključ u bravu posle 100 godina postojanja, a 1.300 radnika na ulici

InfoBiz -

Ironično, u 100. godini postojanja, firma za narudžbine poštom Klingel iz Nemačke pokrenula je stečajni postupak.

Potraga za novim investitorom bila je neuspešna, navode nemački mediji. Aktuelna privredna situacija u Nemačkoj ozbiljno utiče na trgovce u modnoj industriji. Sada je jasno kako više nema nade za spas ove poznate kompanije.

Kupci još mogu da naručuju robu, do kraja januara kad kompanija prekida rad jer za njihovu grupaciju nije pronađen novi investitor.

Više od 1.300 preostalih radnika prethodno je obavešteno o odluci.

“Ova odluka nikom od nas nije bila laka, ali nažalost nemamo alternativu”, objasnili su iz uprave. Navedeni razlozi za proces restrukturiranja uključivali su smanjenu potrošnju od početka rata u Ukrajini, značajno povećane troškove proizvodnje kataloga i slanja, na primer, te nužnu konverziju IT sistema u drugoj polovini 2022. godine.

Tada su u spomenutoj grupaciji još bili optimistični: digitalizacija u prodaji i marketingu, kao i fokus na internet trgovanje trebalo je da pomognu. No, s obzirom na tešku situaciju u industriji i firmi, nema zainteresovanih koji bi ulagali u grupaciju kao celinu i nastavili da rade.

Za pojedine brendove i internet trgovine Klingel Grupe postoji samo nekoliko zainteresovanih. U tu svrhu vođeni su razgovori o otkupu prava na žigove, onlajn trgovine i liste kupaca.

Što kupci treba da znaju?

Međutim, kupci mogu da nastave da naručuju ​​i da primaju svoju robu. Obrada povraćaja i sve druge usluge zagarantovane su do proleća 2024. Dobavljači i pružaoci usluga dotad će i primati platu.

U grupaciji su bili brendovi i marke Klingel, Wenz i Mona za žensku modu, marka muške odeće Babista, dobavljač nakita Diemer, dobavljači modnih proizvoda vHappysize, Miamoda i Meyermode, kao i tvrtka za narudžbu cipela Vamos i tvrtka za zdravstvene proizvode Wellsana.

Kurir.rs/Fenix-magazin/SČ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track