NOGE JE IZDAJU, A PENZIJU NEMA KO DA PRIMI: Želela da njena bratanica to radi umesto nje - Ovih nekoliko papira bilo presudno
Foto: Profimedia

NOGE JE IZDAJU, A PENZIJU NEMA KO DA PRIMI: Želela da njena bratanica to radi umesto nje - Ovih nekoliko papira bilo presudno

Penzioner -

Jedna naša sugrađanka iz Golubinaca se požalila da se sve teže se kreće i da joj je naporno da ide do banke da podigne penziju.

- Da li mogu da ovlastim bratanicu da podiže penziju u moje ime? - upitala je ona nadležne u Fondu PIO.

Ukoliko želite da se penzija i dalje uplaćuje na Vaš tekući račun, o ovlašćenju drugog lica za podizanje penzije trebalo bi da se raspitate u banci u kojoj primate penziju, poručili su joj.

- Druga opcija je da ovlastite drugo lice da u Vaše ime prima penziju i tada se isplata vrši na tekući račun opunomoćenog lica. U tom slučaju neophodno je da se dostavi punomoćje overeno kod javnog beležnika, odnosno notara, dokaz o prebivalištu punomoćnika i broj tekućeg računa i naziv poslovne banke. Važeće punomoćje korisnik može u svakom trenutku opozvati i tada je u obavezi da dostavi Fondu svoju izjavu o opozivu punomoćja i da se izjasni o daljem načinu isplate. Više informacija o isplati preko punomoćnika dostupno je na veb prezentaciji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje na ovoj adresi - navode.

biznis.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track