DETALJAN KALENDAR ISPLATE PENZIJA: Evo kada stiže novac za maj i ko je prvi na spisku - nema kašnjenja, sve ide po planu
Foto: Nenad Kostić, Shutterstock

DETALJAN KALENDAR ISPLATE PENZIJA: Evo kada stiže novac za maj i ko je prvi na spisku - nema kašnjenja, sve ide po planu

Penzioner -

Majske penzije za oko 1,65 miliona penzionera u Srbiji počeće da se isplaćuju 4. juna, kada će primanja stići korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti. Istog dana dobiće ih seniori koji primaju preko tekućih računa, ali i oni kojima donosi poštar ili ih podižu na šalterima pošta, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Dan kasnije isplata će početi za vojne i poljoprivredne penzionere, takođe nezavisno od toga za koji način primanja penzija su se opredelili.

Poslednji na spisku za isplatu su najbrojniji penzioneri iz kategorije zaposlenih. Njima će novac stići 11. juna, bez obzira na to da li ih primaju preko tekućih računa, na kućnim adresama ili poštanskim šalterima. Iznosi na čekovima biće isti kao i prilikom prethodne isplate.

biznis.kurir.rs

Bonus video:

05:21

MINISTAR KRKOBABIĆ O UVOĐENJU GARANTOVANE PENZIJE ZA KURIR Evo koliki bi mogao da bude iznos i ko će imati prava na nju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track