JEFTINIJI LEKOVI, BANJE, POPUSTI I DO 50 ODSTO! Počela primena penzionerskih kartica: Čak 920.000 njih se prijavilo za popuste
Milan Grujić o penzionerskim karticama, Foto: Kurir TV, PIO Fond Printscreen, Shutterstock

kurir tv

JEFTINIJI LEKOVI, BANJE, POPUSTI I DO 50 ODSTO! Počela primena penzionerskih kartica: Čak 920.000 njih se prijavilo za popuste

Penzioner -

1. oktobar, Međunarodni dan starih, doneo je dve lepe vesti za naše starije sugrađane - penzije su veće za 5,5 odsto, a počinje i primena Penzionerskih kartica koje će najstarijima doneti brojne pogodnosti pri plaćanju roba i usluga. Ovom temom se ovog jutra bavi reporter Nikola Vujović koji je razgovoru sa Milanom Grujićem predsednikom Sindikata penzionera saznao sve detalje.

Prema poslednjim informacijama, preko 920.000 penzionera se prijavilo za ovu karticu koja donosi niz koristi. Kartica je dostupna u preko 650 različitih objekata i pruža popuste na razne usluge i proizvode za naše starije sugrađane. Ova inicijativa funkcioniše po uzoru na zapadne modele, gde se što više kupuje, više se prikupljaju bodovi i ostvaruju dodatne pogodnosti.

Grujić je ispričao koje su koristi od ove kartice:

- Od juče, od 1. oktobra, Međunarodnog dana Starih osoba, počela je primena penzionerske kartice. Ova inicijativa je rezultat široke društvene saradnje, uključujući Vladu i PIO fond, sa ciljem da se olakša teško stanje u kojem se nalazi najveći deo penzionerske populacije.

04:30

POGODNOSTI PENZIONERSKE KARTICE: Predsednik Sindikata penzionera o detaljima: Iako smatraju da NIJE DOVOLJNO, evo POVOLJNOSTI

Ono što penzionere najviše zanima su popusti i povoljnosti koje mogu ostvariti putem ove kartice. Popusti se kreću od 5% pa sve do 50%, ali najčešće će biti u opsegu od 5% do 10%. Povoljnosti obuhvataju širok spektar potrebnih stvari, uključujući potrošnu robu, usluge, kulturne događaje, bazene, popuste u prevozu, na autoputevima i gorivu.

Grujić dalje napominje:

- Svaki popust koji se obezbedi je dobar, iako neki možda smatraju da nije dovoljno. Ali ono što je najvažnije je redovno povećanje penzija, kako bi se omogućio dostojanstven život za našu populaciju trećeg doba.

Grujić je istakao da je od posebnog značaja za starije osobe snižavanje cena lekova i proizvoda iz apoteka, kao i podrška banja i rehabilitacionih centara. Ovo je posebno važno jer pomaže starijima da ostvare bolji kvalitet života

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track