Najnovije vesti

PENZIONERSKE KARTICE STUPILE NA SNAGU: Odlične vesti i brojni popusti za starije sugrađane, penzije veće za 5,5 odsto
Foto: screenshot Pink tv, screenshot

PENZIONERSKE KARTICE STUPILE NA SNAGU: Odlične vesti i brojni popusti za starije sugrađane, penzije veće za 5,5 odsto

Penzioner -

Penzionerske kartice danas stupaju na snagu, a za njih se već prijavilo više od 920.000 starijih sugrađana.

Spisak popusta možete pročitati klikom ovde.

Stariji sugrađani danas dobijaju još jednu odličnu vest - penzije će biti uvećane za 5,5 odsto.

Predsednica Vlade, Ana Brnabić, naglasila je da će penzionerske kartice omogućiti sugrađanima da koriste pogodnosti u više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca.

- Od sutra možete da posetitie više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca gde ćete moći da ostvarite značajne popuste i uz sve prikupite dodatne bodove za nove, dodatne pogodnosti - rekla je i apelovala i na ostale penzionere koji se još nisu prijavili za penzionerske kartice da to učine.Ministar finansija, Siniša Mali, izjavio je juče da današnji dan, 1. oktobar, Međunarodni dan starih, donosi dve lepe vesti za penzionere u Srbiji - penzije će biti veće za 5,5 odsto, a počinje i primena Penzionerskih kartica koje će najstarijima doneti pogodnosti pri plaćanju roba i usluga.

Mali je, nakon potpisivanja sporazuma između Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i Banke Poštanska štedionica, rekao da se do sada za karticu prijavilo 920.000 penzionera, a da se u projekat uključilo više od 650 firmi i institucija.

- Osim velikog broja maloprodajnih lanaca uključio se veliki broj zdravstvenih ustanova, NIS, Putevi Srbije sa umenjenjem putarina za najstarije - rekao je Mali.

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović je istakao da se nastavlja sa širenjem tima Penzionerske kartice i dodao da je ona jedan od načina kojim država pokazuje da joj je briga o penzionerima prioritet.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track