PENZIONERIMA USKORO JOŠ 170 €! Stiže nova pomoć, evo kada PARE LEŽU NA RAČUN
Foto: Shutterstock

novac obezbeđen

PENZIONERIMA USKORO JOŠ 170 €! Stiže nova pomoć, evo kada PARE LEŽU NA RAČUN

Penzioner -

Najstariji u Srbiji ne treba da brinu, PIO fond je obezbedio novac za isplatu jednokratne pomoći od 20.000 dinara.

Upravni odbor Fonda je na poslednjoj sednici usvojio je predlog odluke o izmenama finansijskog plana Fonda za ovu godinu i doneo finansijski plan za 2024. godinu. Jedan od najvažnijih razloga za rebalans plana za ovu godinu je, najavljena isplata jednokratne novčane državne pomoći za penzionere, u iznosu od po 20.000 dinara.

penzioneri, penzioneri na klupi
foto: Shutterstock, Ilustracija

- Ova pomoć biće isplaćena svim korisnicima penzija i privremenih naknada, invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci, korisnicima privremene naknade kod ovog fonda, u iznosu od 20.000 dinara, koja nije bila predviđena Finansijskom planom Fonda za 2023. godinu - kažu u PIO.

Planom Fonda PIO za 2024. godinu, predviđena su i sredstva za najavljeno januarsko povećanje penzija od naredne godine u visini od 14,8 odsto.

Računica pokazuje da će prosečna penzija u 2024. godini biti uvećana za ukupno 21,1 procenat, računajući i oktobarsko uvećanje od 5,5 procenata, u odnosu na septembarski ček i iznosiće oko 390 evra, odnosno 45.800 dinara.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track