MINISTAR MALI SAOPŠTIO 2 LEPE VESTI ZA PENZIONERE: Evo šta čeka najstarije građane
Foto: screenshot Pink tv

MINISTAR MALI SAOPŠTIO 2 LEPE VESTI ZA PENZIONERE: Evo šta čeka najstarije građane

Penzioner -

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas dve lepe vesti za penzionere.

- Sutra je 1. oktobar, Međunarodni dan starijih osoba i imamo dve lepe vesti za naše poenzionere. Kreće povećanje penzija, 5,5 odsto kao što je Vučić obećao i kreću penzionerske kartice. Obećanje koje smo dali ispunjavamo.

Mali je podsetio da penzioneri imaju kontinuirani rast penzija i dodao da novo povećanje sledi od 1. januara. Ministar je naveo da penzioneri koji imaju penzionerske kartice od sutra mogu da ostvaruju popuste na velikom broju mesta.

- Na današnji dan imamo preko 650 ustanova koji nude popuste. Na ovaj način pokazujemo ne samo brigu o penzionerima, već i poštovanje prema njima. Penzionerske kartice mogu da se podignu u filijalama PIO fonda. Oni koji su dobili poziv da ih podignu treba da odu tamo da ih podignu, a oni koji nisu dobili poziv dobiće kartice na adresu u narednim danima.

Ministar je dodao i da će penzionerima sa karticom u susret izaći i Putevi Srbije, pa će tako korisnicima kartice biti jeftinija naplata putarina za tri odsto, ali i NIS na čijim pumpama će gorivo biti jeftinije od dinar do tri dinara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track