Rešenje za pametno skladištenje podataka
Foto: Promo

Kompanija Huawei predstavila Zelenu strategiju 3+1

Rešenje za pametno skladištenje podataka

Održiva budućnost -

Skladištenje podataka troši ogromnu količinu energije - hard-disk ide u prošlost, vreme da podatke čuvamo na bolji, efikasniji i održiviji način

Čuvanje masovnih podataka troši ogromne količine energije što ukazuje na važnost zelenog i održivog razvoja, istaknuto je na Forumu o inovativnoj infrastrukturi podataka u Minhenu.

Prema izveštaju Global Industry Visiona (GIV) kompanije Huawei, do 2030. godine jedan jotabajt podataka će se generisati na globalnom nivou svake godine, što predstavlja povećanje od 23 puta u odnosu na 2020. godinu.

Inovativna strategija

Huawei
foto: Promo

Čuvanje masovnih podataka troši ogromne količine energije, što ukazuje na važnost zelenog i održivog razvoja, istaknuto je na Forumu o inovativnoj infrastrukturi podataka u Minhenu. Kako bi pružila svoj doprinos rešenju ovog problema, kompanija Huawei predstavila je novi, inovativni koncept skladištenja podataka pod nazivom Zelena strategija 3+1. Njime je predviđeno smanjenje potrošnje energije po terabajtima, kroz dizajn velike gustine, konvergenciju sistema, smanjenje podataka i upravljanje ugljeničnim otiskom tokom celog životnog ciklusa.

Dr Peter Zu, potpredsednik kompanije Huawei i predsednik Huawei IT linije proizvoda, istakao je da je kompanija već ponudila punu seriju poboljšanih proizvoda za skladištenje podataka koji su proaktivno odgovorili na najaktuelnije promene.

- Tokom prethodne tri decenije skladištenje podataka je evoluiralo, a aplikacije podataka rastu brže nego ikada. Jaz između računarstva i podataka se širi, što zahteva fleksibilno i nezavisno upravljanje i održavanje računarskih i memorijskih resursa - istakao je Zu.

Posvećeni istraživanju

Huawei
foto: Promo

Solid-state diskovi (SSD) preporučuju se kao energetski efikasnija alternativa hard-diskovima (HDD), jer koriste 70 odsto manje energije i 50 odsto manje prostora za isti kapacitet. Istovremeno, Huawei je posvećen istraživanju i promovisanju modela cirkularne ekonomije i uvođenju koncepta smanjenja ugljeničnog otiska.

Peter Krut, šef tehnološkog odseka Huawei Europe FSI, istakao je da će Huawei skladište nastaviti sa inovacijama na osnovu tehnoloških otkrića i zahteva kupaca.

Huawei
foto: Promo

Hugo Duse, izvršni predstavnik kompanije Huawei, istakao je da su u eri jotabajta, najsavremenije tehnologije poput HPC, analitike velikih podataka i AI, glavni razlozi velikog broja novih aplikacija i tokova usluga danas. Dodao je da se za opis njihovih tipičnih karakteristika može koristiti reč "hibrid".

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track