Slušaj vest

Poslastičar iz Pijemonta Dario Hartvig napravio je panetone sa Svarovski kristalima za božićne praznike, preneli su italijanski mediji.

Torta obložena zlatnom folijom i ukrašena kristalima košta 900 evra po kilogramu. Kristali krase i pakovanje te tradicionalne božićne torte u Italiji. U ponudi je i panetone presvučen srebrnom folijom – za 300 evra.

Ovo nije prvi put da Hartvig ​​oduševljava svojim ekskluzivnim kreacijama. Jednom je napravio panetone sa pravim dijamantima u vrednosti od 300.000 evra za ruskog kupca.

poslasticar.jpg
Foto: Beta

Nekoliko godina kasnije, indijska mušterija naručila je božićnu tortu ukrašenu dijamantskom narukvicom i tijarom za 700.000 evraR. Takve kreacije se prave samo po narudžbini, a dijamante isporučuje kupac, rekao je Hartvig.

Panetone (torta od kiselog testa sa bademima, suvim grožđem i kandiranim voćem) i pandoro (zvezda puter torta sa šećerom u prahu) jedu se u mnogim porodicama od početka decembra do novogodišnje noći – bilo za doručak uz šoljicu kapućina ili kao posle -večera desert sa čašom penušavog vina.

Biznis.kurir.rs/N1