ZNAČAJNE PROMENE U JEDNOM DELU PRESTONICE: Sprema se ugradnja solarnih klupa i WiFi rutera, ali i nabavka ovih 70 sadnica
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

ZNAČAJNE PROMENE U JEDNOM DELU PRESTONICE: Sprema se ugradnja solarnih klupa i WiFi rutera, ali i nabavka ovih 70 sadnica

Novčanik -

Na Adi Ciganliji uskoro se planira postavljanje novog mobilijara, sadnica i opreme za zaštitu i korišćenje zelenih i rekreativnih površina, a za tu namenu Javno preduzeće Ada Ciganlija planira da utroši 40 miliona dinara, odnosno više od 340.000 evra, bez PDV-a.

U tenderu koji je raspisan pre nekoliko dana tolika je procenjena vrednost traženih radova i opreme, a nabavka nije podeljena na više partija.

Prema onome što je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, na Adi Ciganliji će biti postavljeno 10 novih solarnih klupa, opremljenih, pored solarnog panela, i led rasvetom, wireless internet ruterom i USB priključkom za punjenje telefona. Pored njih, predviđena je i nabavka 50 novih livenih klupa, sa drvenim delom za sedenje i naslonom.

Ada Ciganlija
foto: Shutterstock

Na Adi će biti postavljeno i 10 novih žardinjera od pocinkovanog lima, a kako se u tenderu navodi, planirana je i nabavka i sadnja 70 sadnica visokih lišćara, zatim sadnica za sadnju u žardinjerama, potom presađivanje postojećih 20 sadnica, kao i nabavka i ugradnja 10 sistema za zalivanje kap po po kap u žardinjerama.

Tenderom je predviđena i nabavka protivkorenske zaštite i betonskih prstenova, drvenih ankera, a na Adi će biti postavljeno i 400 m nove 3D ograde visine 1.500 mm.

Minimalni garantni rok koji je naveden u dokumentaciji je 24 meseca od dana primopredaje radova.

biznis.kurir.rs/eKapija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja