KADA SE NAJVIŠE ISPLATI DA KUPITE AVIO-KARTE: Postoji nekoliko parametara, ali sa jednim nema greške! Ne dozvolite da vas ODERU
Foto: Shutterstock

ušteda

KADA SE NAJVIŠE ISPLATI DA KUPITE AVIO-KARTE: Postoji nekoliko parametara, ali sa jednim nema greške! Ne dozvolite da vas ODERU

Novčanik -

Na društvenim mrežama, ljudi koji stalno putuju, često dobijaju pitanje 'Koliko pre puta treba kupiti avio-kartu, a da ona bude najpovoljnija?' i neretko čuju različite tvrdnje, kako neki govore da je najbolje da se kupi što ranije, da je utorkom najjeftinije i slično.

Digigitalni nomadi Ivana i Goran otkrili su kakvo je njihovo iskustvo nakon nebrojano putovanja, kao i šta oni misle čime je najbolje da se vodite prilikom kupovine avio-karata.

Avio Karte
foto: Cigdem Simsek / Panthermedia / Profimedia

- Pratili smo nekoliko letova svakodnevno, upoređivali cene i došli do zaključka. Dešavalo se da 10 dana pred let bude niža cena nego tri dana pred isti, da je tri meseca pre puta veća nego jedan. Kada bi postojao šablon, svi bi znali kada da kupuju karte, zato avio-kompanije imaju algoritme koji određuju cene - pričaju Ivana i Goran.

Kako napominju, ovde se uzimaju u obzir određeni parametri, odnosno takse, cene goriva i fiksni troškovi, zatim potražnja, koliko je do tada popunjen let, po kojim cenama su prodate karte, da li je sezona, i još dosta drugih.

putnici, kofer, putovanje, aerodrom, avion
foto: Shutterstock

- Sve to znači da ne postoje pravila i šabloni koje možete da uhvatite, pa je najbolje da avio-kartu kupite kada je ona, prema vašem mišljenju, po najpristupačnijoj ceni. Nemojte da čekate da bude po još nižoj, samo zato što ste čuli ili videli da je nekada bilo tako - zaključuju digitalni nomadi.

@dvarancabegizkanca Istraživali smo pojedine letove, pratili nekoliko meseci i došli do zaključka da nema pravila i da cenu diktira algoritam. Ovde se uzimaju u obzir određeni parametri: takse, cene goriva i fiksni troškovi, zatim potražnja, koliko je do tada popunjen let, po kojim cenama su prodate prethodne karte, da li je sezona...i još dosta drugih parametara. #putovanje #dvarancabegizkanca #povoljnaputovanja #toktokputovanja #putovanjevlog #savetizaputovanja ♬ original sound - DvaRancaBegIzKanca

BiznisKurir/TikTok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track