AKO VAM POLICIJA U NEMAČKOJ NAĐE OVE PREDMETE U AUTU, MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA! Kazna ide i do 10.000 € a svakome može da se desi
Ilustracija, Foto: Shutterstock

AKO VAM POLICIJA U NEMAČKOJ NAĐE OVE PREDMETE U AUTU, MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA! Kazna ide i do 10.000 € a svakome može da se desi

Novčanik -

Naizgled bezazleni predmeti mogu vas u Nemačkoj koštati puno. Ove predmete nikako nemojte ostavljati u automobilu.

U Nemačkoj postoje jasna pravila i obaveze koje takođe utiču na prevoz svakodnevnih stvari. Konkretno, nošenje određenih predmeta iz kuće u automobilu može dovesti do pravnih posledica i rezultirati kaznama do 10.000 evra.

Zabranjeni teret u autu

Sigurnost na putevima je na prvom mestu. Vozači vozila stoga su dužni propisno da osiguraju svoj teret. To se ne odnosi samo na teške ili glomazne predmete, već i na naizgled bezopasne stvari poput kupovine namirnica ili ukrasa za automobile.

U slučaju udesa, neosigurani objekat može da predstavlja ozbiljnu opasnost, kako za putnike u vozilu, tako i za ostale učesnike saobraćaja, pišu nemački mediji.

Kućni predmeti u automobilu – pravni rizik

Konkretno, ostavljanje noža u automobilu je zabranjeno i uključuje pravne rizike. Određene vrste noževa, kao što su leptir noževi, sklopivi noževi, noževi s fiksnom oštricom duži od 12 centimetara i oni koji se smatraju oružjem, zabranjeni su u vozilu.

Ako policija tokom kontrole otkrije takve noževe, mogu biti izrečene stroge novčane kazne. Ovi se propisi odnose ne samo na automobil, već i na javni prevoz ovih kućnih predmeta. Izuzeci postoje samo za profesionalne ili posebne razloge koji opravdavaju nošenje noža, navode nemački mediji.

Ostali predmeti u automobilu takođe mogu biti opasni

Osim noževa, opasnost mogu da predstavljaju i drugi predmeti u automobilu. U tim slučajevima nema novčane kazne, ali znatna šteta ipak može nastati.

Na primer, stručnjaci upozoravaju da u automobilu ne ostavljate elektronske uređaje poput prenosivih računara, mobilnih telefona, tableta ili powerbanka. Uređaji se mogu oštetiti ili izazvati požar.

Kurir.rs/Fenix magazin

Bonus video:

02:17

KAZNE DO 800.000 DINARA ZA AUTOMOBILE BEZ ADEKVATNE ZIMSKE OPREME! Kurir istražuje: Koje je NAJJEFTINIJE rešenje za građane?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track