MARIN TRIK ZA UŠTEDU STRUJE IZAZVAO JE OGROMNU PAŽNJU NA MREŽAMA: Njime umanjujete račun, a papirna novčanica je SVE što vam treba
Foto: Shutterstock

štednja

MARIN TRIK ZA UŠTEDU STRUJE IZAZVAO JE OGROMNU PAŽNJU NA MREŽAMA: Njime umanjujete račun, a papirna novčanica je SVE što vam treba

Novčanik -

U ovim zimskim danima kada je uvećana potrošnja struje, dobro nam dođu trikovi za umanjenje računa. Promena malih navika može da napravi veliku razliku, a to se vidi i po smanjenju potrošnje električne energije, koja je zabeležena u više od milion domaćinstava u Srbiji koje je evidentno u odnosu na period od prošle godine.

Postoji niz mera koje mi kao građani možemo da sprovedemo. To se može podeliti na dve vrste mera. Prva je investiciona ušteda, što znači da treba da ubacimo PVC stolariju kako ne bi izlazila toplota kroz prozore, štedljive sijalice, solarne panele i termoregulaciju u stanovima.

Na društvenoj mreži Instagram pojavio se i trik jedne Mare, koji je postao viralan, a sve što vam treba je papirna novčanica.

- Ako hoćeš da uštediš na računu za struju, odnosno električnu energiju, ovo moraš da probaš. Majstor mi je otkrio, a ja odmah probala - navodi Mara u svom videu.

PVC prozor, prozor
foto: Profimedia

Kako ističe, na ovaj način može da se proveri da li dihtuju vrata i prozori. Ona zatvori prozor tako što zaglavi novčanicu između prozorskog okna i ako lagano može da je izvuče, znači da postoji prostor za promaju. Ukoliko novčanica ostaje zaključana, sve je u redu sa vašom stolarijom.

- Na ovaj način uštedite na računu za struju, bude vam toplo, a računi manji - zaključuje ona.

kurir.rs/blic.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track