SRBIN ZA 1.000 EVRA NAPRAVIO SVADBU U BEOGRADU: Drugi kukaju da ne mogu bez 10.000, a evo kako je njemu uspelo
ilustracija, Foto: Shutterstock

SRBIN ZA 1.000 EVRA NAPRAVIO SVADBU U BEOGRADU: Drugi kukaju da ne mogu bez 10.000, a evo kako je njemu uspelo

Novčanik -

Oni koji su se odlučili za svadbu u skorije vreme imaju brigu više jer cene vrtoglavo rastu.

Cene venčanja veće su za oko 30 odsto nego prošle godine, a nedavno se na mreži Redit povelo pitanje koliko košta prosečna srpska svadba.

"Jel realno da neki prosečan bend za svadbu traži 3.000 €?

Jel realno da fotograf traži 1.500 €?

Jel realno da su stolice za neku prosečan restoran skočile na 40-45 €?

Da ne govorim o "ostalim" troškovima...

Pitanje za sve ali pogotovo za one koji su se nedavno venčali: Koliko je vama izašla svadba i da li se uopšte isplati praviti svadbu za 85-90 ljudi sa ovim cenama koje su skočile u nebesa??

Nije nam cilj da sad zaradimo ali takođe ne bismo baš da budemo u minusu 7000 € s obzirom da je "težina koverte" manje-više ostala ista", napisao je jedan korisnik Redita.

svadba
foto: Printscreen/Reddit

Komentari su počeli da se nižu, a svako je delio svoje iskustvo.

"Ja sam pravio svadbu letos u BG. Imali smo 100 gostiju, 40 evra po osobi, bend je bio 2.000 evra. Ukupni troškovi su bili negde oko 10.500/11.000 evra. Kad smo sabrali pare što smo dobili, bili smo na kraju u minusu oko 2.000 evra ali nama je to bilo ok, nismo ni očekivali da budemo u plusu", jedan je od komentara.

"Ako ti je svadba skupa, čekaj da vidiš kolko košta razvod", dodao je drugi korisnik ove mreže.

"Nismo štedeli"

"Mi smo pravili ove godine u Beogradu za 120 ljudi. Bend je bio 1.800, fotograf 700 ali nije bilo prodaje slika, dobili smo sve slike. Ali sve smo rezervisali dosta unapred i onda smo imali mogućnost izbora, nismo morali da uzimamo skuplje. Stolica je bila 54, to ti je neka realnost za manje svadbe, samo velike sale u Bgu 250+ će ti dati manju cenu od 45 evra.

Na kraju smo bili na nuli otprilike, ali i pravili smo svadbu jer smo želeli proslavu, a ne da zaradimo. Tako da, za malu svadbu u Bg-u možeš da budeš na nuli ili u minusu, osim ako ti neki gosti ne donesu baš mnogo para. Ukupno nas je svadba izašla oko 14.000 evra. Ali nismo štedeli, recimo moja venčanica je bila 900 evra, dekoracija je bila 1.500, a sve je to moglo za manje da smo hteli", objasnila je ova žena.

Cela svadba koštala 1.000 evra?

"Žena i ja napravili u nekom restorančiću za užu rodbinu ručak, a u mom dvorištu uveče rejv za ekipu, sve ukupno oko 1.000 evra izašlo. Evo sedam godina kasnije još uvek se priča kako je dobro bilo. Ta gala dešavanja sa dimom, bendom od 3.000 evra i ostale nebuloze su totalno nebitne pogotovo ako ćete vas dvoje posle svega da se nervirate što ste u minusu, a tetke da ogovaraju kako šlag nije dobro bio ulupan. Z*****te to i napravite sebi ugođaj, ostali su nebitni!", savetovao je jedan muškarac.

Jedan korisnik ove mreže otkrio je i kako je to bilo van Beograda, u unutrašnjosti Srbije.

"Nedavno smo pravili veselje za stotinak ljudi, pokrili su se troškovi i ostalo nešto sitno preko. Cena stolice je bila oko 30 evra, nismo plaćali nikakvo kićenje i gluposti, fotograf nam je uzeo 100 evra + naplaćivao fotografije 200 dinara i bend nam je dao popust (umesto 1.500 oko 750 su naplatili). Tako je kako je. Ili izađi malo iz Beograda, ili plati".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track