MILJOJKA S MUŽEM DOŠLA IZ ŠVAJCARSKE, PA ISKUSTVO PRIMENILA U OVSIŠTU Napravila ČUDO, njenom biznisu nije trebala ni reklama VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube/AGROmedia

na kući joj se vijori trobojka

MILJOJKA S MUŽEM DOŠLA IZ ŠVAJCARSKE, PA ISKUSTVO PRIMENILA U OVSIŠTU Napravila ČUDO, njenom biznisu nije trebala ni reklama VIDEO

Novčanik -

Miljojka Lukić iz sela Ovsište, uspela je tada da svoje iskustvo iz Švajcarske primeni i u Srbiji. Seoskim turizmom počela je da se bavi nakon što se sa mužem ponovo vratila u svoj zavičaj.

Sopstveno gazdinstvo bilo je dovoljno da sprovede svoju ideju u delo.

Miljojka Lukić, Ovsište
foto: Printscreen/Youtube/AGROmedia

Kuća joj jeudaljena od puta, priroda koja je okružuje je prelepa i kockice su se sklopile. Prvi gosti su počeli da pristižu prvo je došla kako oni kažu jedna žena iz Beograda sa dva unučeta i posle toga je sve išlo svojim tokom.

Imala je porodični apartman i nekoliko zasebnih soba. Miljojka je kuvala za sve goste, imala domaće sirovine, tovila svinje, hranila kokoške, a kuvala je na smederevcu. Za doručak je spremala kačamak od svog belog kukuruza koji se melje na obližnjoj vodenici, za ručak je mesila integralni hleb koji se peče u furuni..

Miljojka Lukić, seoski turizam, selo, srpsko selo
foto: Youtube Printscreen/Agromedia

Gosti najviše vole sarme, pihtije... Najviše gostiju dolazi iz Beograda, a ima ih i iz Švajcarske koji se redovno vraćaju, priča Miljojka za Agromediju.

Lukići se ovim poslom bave zato što vole a ne zato što im je moranje. Miljojka se nada da će ovaj posao da nastave mlađi ukućani koji sada uz njih stiču prva znanja.

Miljojka je tada naglasila da ovo nije posao danas hoću, sutra neću, pet dana radim, pa tri ne radim, nego posao koji se radi stalno i gde nema vikenda pa ko reši da se upusti u seoski turizam mora prvo dobro da razmisli.

Miljojka je tvrdila da se nikad nisu gotovo ni reklamirali jer u njihovom slučaju reklama ide od usta do usta i da je najbolja reklama preporuka.

Kurir.rs/Agromedia

Preneo: V.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja