SEDIŠ 8 SATI, PLATA 350.000 DINARA, A FIRMA PLAĆA I OBUKU: Gazde u Srbiji mole za radnike, zarada u ovom sektoru baš PORASLA
Foto: Shutterstock

SEDIŠ 8 SATI, PLATA 350.000 DINARA, A FIRMA PLAĆA I OBUKU: Gazde u Srbiji mole za radnike, zarada u ovom sektoru baš PORASLA

Novčanik -

Sediš 8 sati, a plata i do 350.000 dinara. Zvuči neverovatno, ali je istinito. Za ove pare u Srbiji ima mnogo posla, ponude se samo nižu, a možeš da počneš sa radom u svakom momentu.

Vozači kamiona su trenutno jedno od najtraženijih zanimanja u Srbiji. Oglasi su prepuni ponuda za ovaj posao, a ni plata nije zanemarljiva. Plate se obično kreću od 150.000 pa čak i do 350.000 dinara. Sve u zavisnosti od relacije.

Osim dobre zarade, u oglasu je navedeno i da se nudi ugovor o radu. I ne samo to. Kako u opisu oglasa stoji, firma je spremna i da finansira polaganje za CPC obuku. Iako bi prva pomisao zbog pomenute zarade bila da se radi o poslu preko granice, iz oglasa se može zaključiti da bi vozač vozio samo po Srbiji.

U opisu oglasa stoji da bi relacije za vozača isključivo bile Aranđelovac, Arilje, Gornji Milanovac, Ivanjica, Kragujevac, Niš, Požega, Topola, Užice, Čačak.

Poznato je da su nači vozači predhodnih godina masovno odlazili u inostranstvo zbog veće zarade. Međutim, kako je Srbija zbog toga u velikom deficitu za vozačima, plate u ovom sektoru poslednjih godina znatno su porasle i kod nas. Procena struke je da će nastaviti da rastu i u narednom periodu.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track