PRVE UPLATE VEĆ KRAJEM MESECA, NEKIMA I DUPLE! Objavljene konačne liste, učenicima sleduje 8.100, a studentima 13.000 dinara
Foto: Shutterstock, Beta/Branislav Božić

ministarstvo prosvete

PRVE UPLATE VEĆ KRAJEM MESECA, NEKIMA I DUPLE! Objavljene konačne liste, učenicima sleduje 8.100, a studentima 13.000 dinara

Novčanik -

Konačan spisak studenata i učenika koji će u ovoj školskoj Ministarstvo prosvete objavilo je spisak svih koji nastavljaju da primaju studentske i učeničke stipendije u školskoj 2023/2024. godini.

Oni su dužni da odmah otvore tekući račun u najbližoj ekspozituri Banke Poštanska štedionica, ukoliko nemaju već otvoren.

Besplatan studentski i učenički račun za uplatu stipendija za nadarene može se otvoriti u bilo kojoj ekspozituri uz ličnu kartu i indeks.

Učenici koji su punoletni i poseduju ličnu kartu račun mogu otvoriti samostalno, uz đačku knjižicu. Maloletni đaci (bez obzira na to da li poseduju ličnu karti ili ne) račun otvaraju obavezno uz prisustvo roditelja, uz dostavljanje izvoda iz matične knjige rođenih i đačke knjižice.

Ukoliko maloleti poseduje ličnu kartu, i došao je sa roditeljem čije se ime nalazi u ličnoj karti, nije potrebno donositi izvod iz matične knjige rođenih, u suprotnom je neophodan.

Iznos učeničke stipendije je 8.100 dinara mesečeno, a studentske 13.000 dinara. Prve isplate se očekuju krajem decembra.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track