Najnovije vesti

OVAJ RAČUN ĆE OD 1. NOVEMBRA BITI VEĆI: Poskupljenje je dvocifreno, ovo je cena bez poreza i taksi, a ovoliko će pisati na računu
Foto: Shutterstock

novi udar na džep

OVAJ RAČUN ĆE OD 1. NOVEMBRA BITI VEĆI: Poskupljenje je dvocifreno, ovo je cena bez poreza i taksi, a ovoliko će pisati na računu

Novčanik - 12:22h

Od 1. novembra cene prirodnog gasa za javno snabdevanje biće veće, za 10 odsto i iznosiće 4,54 din/kWh bez poreza i taksi, odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama.

Ovu odluku potvrdio je Savet Agencije za energetiku Republike Srbije na sednici održanoj 21. septembra, a saglasnost se objavljuje u Službenom glasniku i na internet stranici Agencije. I posle ovih korekcija, prosečna cena prirodnog gasa za javno snabdevanje u Srbiji (bez taksi i poreza) i dalje je jedna od najnižih u Evropi.

Gas
foto: kurir tv, redakcija

Kako je nedavno izjavila Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike cene struje i gasa su bile na niskom nivou decenijama i to je neodrživo u toliko dugom roku.

- Naš zadatak je da povećamo investiciona ulaganja, a za to je potrebno da kompanije bolje posluju, da mogu da finansiraju investicione projekte. Cilj je da imamo najnižu ili među najnižim cenama struje i gasa u regionu. To smo uspeli da uradimo prošle godine, kada su cene rasle i više od 100 odsto, 120 i 130 odsto, kao u Severnoj Makedoniji i Rumuniji - rekla je ministarka.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track