ZA 3 DANA POTROŠILA 300 EVRA! Letovanje na Adi Bojani papreno skupo, evo šta kažu oni koji su bili tamo
Foto: Profimedia

cene skočile

ZA 3 DANA POTROŠILA 300 EVRA! Letovanje na Adi Bojani papreno skupo, evo šta kažu oni koji su bili tamo

Novčanik -

Ada Bojana je i ove godine jedna od omiljenih destinacija naših turista i ugostitelji to vrlo dobro znaju, pa su odlučili da drastično podignu cene. Sudeći prema komentarima ljudi koji su „dole“, cene variraju od lokala do lokala, ali teško da ćete negde jesti za manje od 10, 15 evra.

Katarina koja se vratila pre dva dana sa Bojane kaže da je za tri dana potrošila oko 300 evra i sama ne zna na šta.

„Cene su katastrofalne, bukvalno ne znam na šta sam potrošila toliko para. Lignje, salatu i fantu sam platila 20 evra u jednom popularnom restoranu, koji je prethodnih godina važio za jedan od jeftinijih. Jednostavno su neke najosnovnije stvari poskupele, čak i u Štoju više nije jeftino“, objašnjava ona.

Ada Bojana
foto: Shutterstock

Ako želite da ceo dan provedete u nekom od brojnih plažnih barova, takođe spremite dosta novca.

„Kafa je uglavnom oko 2,5 evra, voda 2, koka kola i sokovi 3, a malo pivo (0,33) košta oko 4 evra. Koktele sam uveče plaćala 8 evra ali su stvarno bili dobri.“

Katarina kaže da je doručak – sendvič ili kajgana – oko 5 evra, a cena burgera ide i do 12 evra.

„Na kraju se sve svodi na to u kom ste lokalu“, ističe ona.

Ada Bojana
foto: Shutterstock

Marko, koji treću godinu za redom radi u jednom poznatom lokalu, kaže da su se cene svuda povećale, sem na nudističkom ostrvu.

„Jedino su ‘kod nudista’ ostale manje-više iste cene, a kod vih ostalih su otišle ‘u nebesa’. Ja radim u jednom od najskupljih restorana ali našim gostima cene očigledno ne smetaju, s obzirom da nam je lokal već sad stalno pun.“

Uzmite u obzir da se skoro svuda naplaćuju suncobrani i ležaljke i to po ceni od minimum 15 evra za dvoje. Kreveti, baldahine i kućice su dosta skuplji i cena im u pojedinim plažnim barovima ide i do 100 evra.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track