NAVALILI NA MONTAŽNE KUĆE KAO SUMANUTI! Cena duplo veća nego pre četiri godine, a ovo su razlozi
Foto: Printscreen/Amazon

PAZI SAD

NAVALILI NA MONTAŽNE KUĆE KAO SUMANUTI! Cena duplo veća nego pre četiri godine, a ovo su razlozi

Nekretnine -

Građevinska industrija se izmenila pod uticajem novih trendova, te i u toj oblasti ekonomičnost ključna, a mnogi smatraju da je upravo zato i sve veća potražnja za montažnim kućama.

Agent za nekretnine, Goran Branković, u "Jutro na Blic" ističe da je prava pomama za montažnim kućama počela sa koronom.

- Od početka korona počela je i velika potražnja za seoskim, odnosno vikend kućama. Montažne kuće su nešto što može najbrže da bude napravljeno i da služi svojoj funkciji. Iz tog razloga su postale popularne, a čini se da to interesovanje ne jenjava i nakon korone - kaže Branković.

Investitori, koji se bave izgradnjom montažnih kuća, usavršavali su svoje projekte nakon svakog objekta, što je dovodilo i do vrtoglavog rasta cene.

- Jedna kuća koja je pre samo četiri godine mogla da se kupi za jednu cenu, danas je skoro više nego duplo skuplja. To je odnos ponude i potražnje - kaže Branković.

Dejan, jeftine kuće, montažne kuće
foto: Facebook Printscreen

Ipak, ističe da i pored toga što su duplo skuplje, one su i dalje rentabilne.

- Brže dolazite u priliku da takav objekat bude izgrađen. Ljudi su se malo zasitili izgradnje klasičnih objekata, poput onih u naseljima, tako da i dalje traže nešto zanimljivije, lepše i interesantnije - kaže Branković.

Pored potražnje tržišta, cenu diktira i sadržaj tog objekta, ističe Branković. Kada je u pitanju trend potražnje, Branković kaže da trenutno ne može da je predvidi i da će ona isključivo zavisiti od tržišta.

Kurir.rs/Blic/Prenela S. Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track