KUĆU OD 100 KVADRATA DAJE BESPLATNO NA KORIŠĆENJE: Ima sušnicu i svinjac, zasade šljive, kruške, trešnje, ali IMA JEDNA CAKA!
Foto: Shutterstock

šok oglas

KUĆU OD 100 KVADRATA DAJE BESPLATNO NA KORIŠĆENJE: Ima sušnicu i svinjac, zasade šljive, kruške, trešnje, ali IMA JEDNA CAKA!

Nekretnine -

Mnogi građani Srbije, zasićeni od gradske buke i vreve i željni jednostavnijeg načina života, maštaju o seoskoj kući u idiličnom prirodnom okruženju. A takve je posebno privukao oglas objavljen na jednoj društvenoj mreži gde se kuća od 100 kvadrata, u nestvarnoj prirodi - u blizini Sijarinske banje, Radan planine i Prolom banje, daje besplatno na korišćenje porodici koja bi pet godina ili duže živela i radila na imanju.

Kuća je trošna, ali ima baštu, a u dvorištu se nalaze voćke - šljiva, kruška, jabuke, trešnja, dud, višnje, grožde, dunja, smokve i orasi. Međutim, nije sve tako idealno. Fali toalet u kući, a da bi se neko uselio ovde, potrebno je i da ispuni više uslova.

- Dajem na korišćenje seosku kuću porodici koja bi po dogovoru (do pet godina ili duže) živela i radila na imanju. Dogovor bi podrazumevao održavanje kuće i stanovanje uz ugovor, neotuđivost, pravo stanara da živi i radi na imanju, koje ima šljivak i njive, uz dogovornu kompenzaciju od prinosa. Kuća ima oko 100 kvadrata, sa starim nameštajem u dve sobe, hodnikom, kuhinjom i špajzom - koji je namenjen za toalet. U ograđenom dvorištu se nalaze ambar, pomoćna zgrada, sušnica i svinjac, spoljni toalet. Ispod dvorišta je bašta gde može da se posadi po želji, a trenutno je tu detelina, koja se kosi i odlaže u plevnu. U dvorištu se nalaze voćke - šljiva, kruška, jabuke, trešnja, dud, višnje, grožde, dunja, smokve i orasi. Na 800 metara od kuće je asfalt, a put je nasut šljunkom - naveo je vlasnik u oglasu, ističući da kuća i imanje nisu na prodaju.

kuca na koriscenje
foto: Printskrin/Facebook

Kuća se, kako je vlasnik objasnio, nalazi u selu Pusto Šilovo, na osam kilometara od Sijarinske banje, 12 kilometara od Radan planine i Prolom banje i 42 kilometara od Leskovca.

Ovaj oglas izazvao je na društvenim mrežama oprečne komentare. Dok su jedni ovakvu "saradnju" nazivali školskim oblikom feudalizma, drugi su pokazali zainteresovanost.

kuca na koriscenje
foto: Printskrin/Facebook

"Ovo je školski primer feudalizma, ali i to je bilo pravednije od globalnog kapitalizma", naveo je jedan od sugrađana dok je drugi komentarisao da "od toga hleba nema ni za jednu, ni za drugu stranu".

Sa druge strane, bilo je i onih kojima je ovaj predlog delovao jako dobro. "Ja sam Sremac poznajem rad sa zemljom i voćem, mogu li ja da dođem?", upitao je, a bilo je još sličnih komentara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track