BEOGRAĐANIN RAZOTKRIO NOVU ŠEMU PREVARE LAŽNIH STANODAVACA: Pre ugovora i preuzimanja ključeva vlasnik stana mi tražio ČUDNU STVAR
Foto: Shutterstock, Ilustracija

oprez

BEOGRAĐANIN RAZOTKRIO NOVU ŠEMU PREVARE LAŽNIH STANODAVACA: Pre ugovora i preuzimanja ključeva vlasnik stana mi tražio ČUDNU STVAR

Nekretnine -

Lažni stanodavci ponovo pokušavaju od lakovernih građana da uzmu novac unapred za stanove čiji nisu ni vlasnici, već su fotografije ukrali na oglasima!

Na ovo je malo posle dočeka Nove godine upozorio jedan korisnik društvenih mreža kome je lažni stanodavac tražio novac unapred.

- Da li je nekome poznat stan i da li je moguća prevara u pitanju? Vlasnik stana traži nešto novca unapred, odnosno već večeras, a pritom stan može da se vidi tek 8. januara kada bi se preuzeli ključevi i potpisao ugovor - upitao je on u grupi "IZDAVANJE STANOVA BEOGRAD".

Korisnici su mu rekli da nikako ne uplaćuje novac unapred i da je sigurno prevara u pitanju.

lažni stanodavac
foto: Printscreen Facebook

- Samo kada potpišete ugovor o zakupu dajete novac, nikako drugačije - navodi se u jednom od komentara.

Momak koji je poruku i objavio, naveo je kasnije da nisu dali novac unapred jer su odmah posumnjali u prevaru.

- Pa valjda niko nije lud da da novac pre nego što uđe u stan - glasi jedan od komentara.

Kurir je i ranije pisao o lažnim stanodavcima koji sve češće kradu fotografije stanova za izdavanje sa tuđih oglasa, ali i sa oglasa za izdavanje nekretnina u Zagrebu, Rumuniji i Bugarskoj, a onda ih ponude za izdavanje gde zainteresovanim građanima unapred traže novac za kiriju i depozit!

Bonus video:

02:22

IZDAO IM STAN, PA TRAŽIO DA SE ISELE JER HOĆE TU DA ŽIVI! Mučna scena otvorila pitanje: Kako se zaštititi od BAHATIH STANODAVACA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja