NISU MOGLI DA IM SE NAČUDE KAD SU KUĆU STRAVE U ŠIBLJU KUPILI ZA 4.500€ Nije prošlo mnogo, a pare vratili, sad kaplje čista kirija
Foto: Youtube Printscreen

DOBRO SE DOSETILI KAKO DA OBRNU ŠTEK

NISU MOGLI DA IM SE NAČUDE KAD SU KUĆU STRAVE U ŠIBLJU KUPILI ZA 4.500€ Nije prošlo mnogo, a pare vratili, sad kaplje čista kirija

Nekretnine -

Jedan mladi par umesto kupovine nove nekretnine, došao je na ideju da kupi staru i kompletno je renovira.

Za samo nekoliko nedelja, stara neugledna kuća pretvorena je u atraktivnu vilu (video broj dva) a ovaj par zaradio je preko skoro 64.000 evra (70.000 dolara).

Činjenica je da je cena kvadrata u celom svetu poslednjih godina znatno skočila, a naročito su na ceni nove nekretnine. To je navelo one sa plićim džepom da budu maštoviti i snalažljivi. Ispostavilo se da sa dobrom računicom i planom, renoviranje može biti odlično rešenje za produžetak trajanja već postojeće nekretnine.

Renoviranje ove kuće nije bilo samo popravljanje dotrajalih svari, već već zamena svega od poda do plafona. Iako su najmoderniji materijali iz ove industrije na ceni, mladi američki par je pokazao da je moguće pronaći i po pristupačnijoj ceni.

Počeli su skromno: Kupili ruinu zaraslu u šiblje za 4.500 evra (5.000 dolara), sad kirija samo kaplje

Najpre se krenulo od poda, koji je zamenjen laminatom. Zidovi su okrečeni u belu boju što sa velikim prozorima daje veliku osvetljenost prostoru. Stari nameštaj nije u potpunosti zamenjen, pa su tako kuhinjski elementi zapravo prefarbani, što se na izgled uopšte ne primećuje.

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen

Spavaća soba kao i kupatilo izgledaju potpuno neprepoznatljivo, a bela boja i velika količina svetlosti preovladava u celoj kući što kompletan prostor čini znatno prostranijim.

I ne samo što su staru nekretninu učini neprepoznatljivom i veoma primamljivom za kupce, ovaj par je na renoviranju i zaradio. Naime, kuću su kupili za 295.000 dolara, renoviranje ih je koštalo 55.000 dolara, što im je za totalnu investiciju bilo potrebno 350.000 dolara. Međutim nakon prodaje, ovaj par je zaradio skoro 70.000 dolara.

Druga osrednja kuća koju su pretvorili u luksuzno zdanje

U ovom primeru, ovaj par je pokazao da se renoviranje može znatno isplatiti, bilo da to radite sa kućom u kojoj živite, bilo da je spremate za prodaju, ova metoda svakako nekretnini diže cenu za nekoliko hiljada evra.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track