Slušaj vest

Direktor restorana poveo je svojih 30 članova osoblja u Marakeš u Maroku na četvorodnevni odmor, zbog čega su ga ponovo prozvali „Najboljim šefom Britanije“. Titulu „Najboljeg šefa Britanije“ ponovo je zaslužio direktor Sumo Pan Asian restorana, Gari Čin, koji je ovog meseca poveo svoje zaposlene na odmor. On vodi dva uspešna lokala u Istočnom Jorkširu – jedan u Heslu, a drugi u Beverliju – i planira otvaranje trećeg u Nortalertonu, Severni Jorkšir.

Održavajući tradiciju koja je postala godišnji običaj, zatvorio je svoje restorane na kratku pauzu i počastio svoj tim četvorodnevnim odmorom u sunčanom Marakešu, u Maroku, od 6. do 10. januara.

- Na ovom putovanju u Marakeš uživali su u vožnji balonom na vruć vazduh, a prvi dan smo zajedno ručali. Zatim smo se podelili u manje grupe, jer nas je bilo oko 30, pa je bilo teško ići svuda zajedno - rekao je Gari.

Najbolji šef na svetu Foto: Instagram

Njegov lični vrhunac putovanja bila je slikovita vožnja balonom na vruć vazduh, ali je priznao da su i paraglajding, vožnja kvadova i jahanje kamila bili podjednako zabavni.

- Sve je bilo prilično zabavno - dodao je.

Razmišljajući o značaju ovog gesta uprkos izazovnim ekonomskim vremenima, rekao je:

- Bilo mi je zadovoljstvo. Prošla godina za moj posao je bila u redu, ali ne i sjajna zbog ekonomske situacije. Ljudi oko mene mi kažu: ‘Pošto ne zarađuješ toliko, zašto jednostavno ne prestaneš s tim? Ali ja insistiram na tome da organizujem ovo putovanje za osoblje. Radim to još od kada sam imao prvi restoran za dostavu u Newland Aveniji, tako da se ovo dešava već 10 godina, sa sve više i više ljudi.

Osoblje zaista ceni ovaj gest. Gazda plaća avionske karte i smeštaj, što nije lako, ali kada nešto učinite za svoje zaposlene, oni to uzvrate zahvalnošću i srećom – i sve bude kako treb.

Prošle godine, tim je uživao u besplatnom putovanju u Barselonu, dok su prethodne godine upijali sunce na Tenerifima. Nakon putovanja na Tenerife 2023. godine.

- Ne mogu reći da bi i drugi poslodavci trebalo da rade isto. Ja samo radim ono što mogu. Trenutno ekonomska situacija nije sjajna, i bila je teška godina. Samo se trudim da ih nagradim i nadam se da će mi to uzvratiti dobrim odnosom prema poslu - neveo je ovaj britanski gazda.

Iako ga je putovanje na Tenerife u Španiji koštalo 600 funti po osobi, nada se da će ovu godišnju tradiciju nastaviti i u godinama koje dolaze.

Da i u Srbiji postoje slični šefovi čitajte na sledećem linku, a ovde možete da vidite kako je jedan srpski gazda častio radnicu koja je krenula u penziju

Biznis.kurir.rs/Bizlife