Danijela Munitlaković, apiterapeut, sa velikom ljubavlju vodi posao koji se bavi proizvodnjom i prodajom pčelinjih proizvoda. Iako je po struci ekonomista, napustila je karijeru u velikim sistemima da bi se potpuno posvetila pčelama i apiterapiji.

Kao četvrta generacija pčelara sa planine Jelice, zajedno sa porodicom, stvara visokokvalitetne proizvode, među kojima se posebno izdvajaju krem medovi i imuno med za decu. Njihovi proizvodi nastaju iz strasti prema kombinovanju vrhunskog meda sa pažljivo odabranim sastojcima, pružajući zdravu alternativu industrijskim slatkišima. 'Plodovi Srbije' su prepoznati i među lekarima, što je dodatno potvrđeno uspešnim primerima korišćenja njihovih proizvoda u terapiji.

stockphotohandwithdipperpickinghoneyfromajarofhoneyjarsofhoneybeehoneycombandbeepollenon589869611.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

- Rođena sam među pčelama, a zvanično sam u pčelarstvu od pre nekih 6-7 godina kada sam odlučila da napravim iskorak i uključim se u posao koji je mama, onako više iz hobija radila. Pradeda Nikola je počeo da se bavi pčelarstvom pre više od 100 godina, prenoseći ljubav prema pčelama naslednicima - započinje svoju priču Danijela.

Ona i njena porodica su proizvodnju meda podigli na viši nivo onda kad su odlučili da od 'običnog' livadskog meda naprave Krem med za koji su inspiraciju pronašli u Sloveniji.

- Jedan od izazova je bio da dobijemo finu, nežnu, baršunastu strukturu, bez krupnih kristala, karakterističnih za neke vrste meda. Trebalo je dobiti med koji će biti gušći od meda, da se ne razliva, a opet dovoljno maziv na hleb i peciva, i to samo upotrebom jednog sastojka – meda - objašnjava ona.

stockphotoglassjarwithhoneyandawoodenstickonawhitebackgroundpouringaromatichoneyintojar1655874790.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Prema njenim rečima, spajanjem meda i najkvalitetnijeg voća napravili su fantastičnu ponudu Кrem medova, mešajući ih čisto mehaničkim putem, do kremaste strukture, zadržavajući sva kvalitetna svojstva meda i voća.

- Naš med možete koristiti kao namaz za palačinke, hleb, peciva, kao dodatak u kafu, čaj, limunadu, frape, kao preliv preko sireva i zamenu za šećer u svim vrstama kolača. Potom smo uvidevši dečiju ljubav prema medu sa malinom izbacili na tržište Imuno med za decu, koji u sebi sadrži: polen,divlju borovnicu, divlju kupinu, malinu, limun, šipurak… - kaže Danijela.

Sa medom svi vole da rade, sa pčelama retki

Ova vredna preduzetnica kaže da je pored pčelarstva, apiterapija takođe sfera njenog interesovanja, oduševljenja i ljubav od malena, još kada je sa dedom lečila sinuse i paradentozu koristeći propolis, koji su žvakali, kao i ostale pčelinje proizvode, koje su oduvek koristili za isceljenje. Uspela je da završi i zvanično dobije licencu sertifikovanog apiterapeuta za isceljenje pčelinjim proizvodima i proširi znanja.

biznis.kurir.rs/Bizlife