NJIHOVE PROIZVODE NAVELIKO TRAŽE: Jovanovići svoju marmeladu od divljeg šipurka prave na starinski način
Foto: Profimedia

dobar biznis

NJIHOVE PROIZVODE NAVELIKO TRAŽE: Jovanovići svoju marmeladu od divljeg šipurka prave na starinski način

Moj biznis -

Porodica Jovanović iz sela Gornja Trnica, kod Trgovišta prave marmeladu od divljeg šipurka na starinski način.

To znači da ručno pasiraju plod, kuvaju na drva i da njihov proizvod ne sadrži nikakav dodatak osim šećera. I to samo zato što je izvorno, šipurak, veoma kiseo.

Njihov proizvod naveliko traže, a sa proizvodnjom su kako priča domaćin, počeli 2014. godine.

- Da bi napravili 30 tegli, potrebno nam je oko 15 sati rada, s tim što 5 sati rade četiri člana porodice. Relativno smo mlada porodica, supruga, ja i dve ćerkice - priča Slađan Jovanović.

Na svom domaćinstvu gaje i borovnice, šljive, povrće, sakupljaju šumske plodove i čuvaju pčele, a imanje im se nalazi na nadmorskoj visini od 960 metara u nezagađenoj sredini.

Tegla marmelade (720ml) staje 600 dinara, dok je kilogram mešanog livadskog i bagremovog meda 1.200 dinara.

Kurit.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja