YUGO LIMUZINA, OPAKA MAŠINA: Amerikanac od jugića napravio čudo, a njegov unuk rešio da ga proda! Evo koliko ga ceni (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen/Marketplace

drže je u štali

YUGO LIMUZINA, OPAKA MAŠINA: Amerikanac od jugića napravio čudo, a njegov unuk rešio da ga proda! Evo koliko ga ceni (FOTO)

Moj biznis -

Oglas kaže da je unuk prodavca ponosni vlasnik jedinstvene yugo limuzine koju je njegov deda napravio spajanjem dva yuga iz 1988. godine

Popularni jugo (yugo) krajem osamdesetih godina pronašao je svoj put do tržišta Sjedinjenih Američkih Država. Tamo je brzo stekao reputaciju kao jedan od najjeftinijih i najmanje kvalitetnih automobila.

Međutim, za neke je prosto automobil sa dušom. Jedan takav slučaj odjeknuo je iz malog grada Pierz u Minesoti, gde je lokalni stanovnik postavio neobičan oglas na stranici Facebook Marketplace.

Oglas kaže da je unuk prodavca ponosni vlasnik jedinstvene Yugo limuzine koju je njegov deda napravio spajanjem dva Yuga iz 1988. godine. Zanimljivo je da je deda bio obučen autolimar, pa je svojim veštinama stvorio ovu neobičnu limuzinu koju je šaljivo nazvao "Wego".

jugo, yugo, limuzina
foto: Facebook Printscreen/Marketplace

"Moj deda je imao svoju radionicu, tako da mogu slobodno da kažem da je znao šta radi kada ih je obrađivao. Sada ima 82 godine i ne želi više da ima posla s njim", kaže unuk.

Automobil je tokom godina prešao 69.000 kilometara i sada, nakon što godinama stoji u štali, čeka novog vlasnika.

jugo, yugo, limuzina
foto: Facebook Printscreen/Marketplace

Da biste postali vlasnik ovog jedinstvenog automobila, potrebno je izdvojiti 4.000 dolara i organizovati prevoz iz Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, za male pare dobićete auto sa trostrukim redom sedišta i originalnim 1,1-litarskim benzin motorom sa 55 konjskih snaga. Prema rečima unuka, za pokretanje motora potrebno je uložiti svega 40 dolara u novi rasplinjač i auto može da se koristi.

Iako je stanje automobila daleko od idealnog – enterijer je prilično zapušten i vidi se da su godine učinile svoje – ova Yugo "limuzina" nosi izuzetnu vrednost kao raritet i potencijalni kolekcionarski primerak.

Na njemu se nalazi i natpis "Roger's Toy Limo", kao i zanimljiva grafika vatre koja pokriva celokupnu karoseriju.

jugo, yugo, limuzina
foto: Barnfinds.com Printscreen

Ovaj oglas iz Minesote izazvao je brojne komentare i postao prava internet senzacija.

Kurir.rs/Telegraf/Facebook Market place

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track