LJILJANINE SU NEPRSKANE I ZDRAVE! Rođaka dolazi da joj pomogne i sad kaže: Više nikad na pijaci ne govorim da je NEŠTO SKUPO
Foto: Kurir TV

kurir tv

LJILJANINE SU NEPRSKANE I ZDRAVE! Rođaka dolazi da joj pomogne i sad kaže: Više nikad na pijaci ne govorim da je NEŠTO SKUPO

Moj biznis -

Iako je zbog ljubavi otišla u Beograd iz Dragačeva, Ljiljana Đorđević se opet zbog ljubavi u vratila u svoje rodno mesto.

Sada zajedno sa svojim suprugom u selu Zeoke proizvodi neprskane, zdrave borovnice u saksiji. Ono što njihov posao u ovim vremenima možda i olakšava jeste da se ne bave otkupom, već prodaja ide na malo savremeniji način, putem društvenih mreža.

borovnice
foto: Kurir TV

Ono što njihov posao u ovim vremenima možda i olakšava jeste da se ne bave otkupom, već prodaja ide na malo savremeniji način, putem društvenih mreža.

Liljana Đorđević godinama je živela u Beogradu, ali nije ni slutila da će se nakon izvesnog vremena vratiti u svoje rodno mesto. Sve je počelo kada je od supruga dobila saksiju sa borovnicama kao poklon.

Ljiljana Đorđević
foto: Kurir TV

- Želela sam da zasadim maline, ali sam upoznala supruga, koji mi je jednostavno poklonio prve sadnice borovnica. On je agronom i tako smo počeli da se bavimo ovim poslom - priča Ljiljana za Kurir TV.

Porodični posao gajenja borovnica zahteva dosta rada i truda, pre svega po neadekvatnim vrmenskim prilikama.

- Borovnice se ne prskaju ni sa čim, čak ni herbicidima. Sve se radi ručno, od čišćenja od trave do berbe plodova, svaka je ručno oplevljena - kaže Ljiljana Đorđević.

Za razliku od drugih proizvođača Đorđevići ne prodaju borovnice na pijaci, već ih plasiraju preko društvenih mreža.

- Pošto godinama radimo, imamo naše kupce koji su ljubitelji neprskanih borovnica. Oni koji vole zdravo da se hrane poručuju od nas sveže borovnice ili proizvode koje pravimo, pekmez ili hladno ceđeni matični sok - ističe Ljiljana.

A uz pravu podršku ova porodica nema razloga za brigu kad je ovaj posao u pitanju.

Vladan Đorđević
foto: Kurir TV

- Kad su oni došli iz Beograda i rešili da se bave poljoprivredom koja je mukotrpna i teška, to vam sve govori. Kad god imam vremena, ja im pripomognem u branju - kaže komšija Vladan Đorđević.

Pn im nije jedina podrška u biznisu proizvodnje i uzgajanja borovnica.

Jelena Đorđević Popović
foto: Kurir TV

- Sa ovim iskustvom branja, dođem i pomognem im u porodičnom poslu, nikad na pijaci kažem da je nešto skupo. Samo da ste na suncu ovoliko, a gde je sve ostalo - kaže rođaka Jelena Đorđević Popović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:55

Ova biljka je toliko zahtevna da je zovu BEBA U INKUBATORU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track