LJILJANA SE IZ BG VRATILA U RODNO SELO I POKRENULA BIZNIS! Đorđevići iz Zeoka ostvarili snove, sve je počelo SAMO JEDNOM SAKSIJOM
Ljiljana Đorđević, Foto: Kurir tv

LJILJANA SE IZ BG VRATILA U RODNO SELO I POKRENULA BIZNIS! Đorđevići iz Zeoka ostvarili snove, sve je počelo SAMO JEDNOM SAKSIJOM

Moj biznis -

Iako je zbog ljubavi otišla u Beograd iz rodnog Dragačeva, Ljiljana Đorđević se opet zbog ljubavi u vratila u svoje rodno mesto.

Sada zajedno sa svojim suprugom u selu Zeoke proizvodi neprskane, zdrave borovnice u saksiji.

zdrave borovnice
foto: Kurir tv, Shutterstock

Ono što njihov posao u ovim vremenima možda i olakšava jeste da se ne bave otkupom, već prodaja ide na malo savremeniji način, putem društvenih mreža.

Liljana Đorđević godinama je živela u Beogradu, ali nije ni slutila da će se nakon izvesnog vremena vratiti u svoje rodno mesto. Sve je počelo kada je od supruga dobila saksiju sa borovnicama kao poklon. Planirala je da zasadi maline, ali je upoznala svog supruga, koji joj je jednostavno poklonio prve sadnice borovnica.

zdrave borovnice
foto: Kurir tv

Tako je započela ova porodična priča i njihov posao proizvodnje zdravih i neprskanih borovnica. Međutim, ovakav posao zahteva mnogo rada i truda, posebno zbog nepredvidljivih vremenskih uslova u poslednje vreme.

Njihova proizvodnja pokazala se veoma uspešnom, naročito za one koji žele da imaju potpuno prirodne proizvode.

- Naime, borovnice se ne prskaju ni sa čim, čak ni herbicidima. Sve se radi ručno, od čišćenja od trave do berbe plodova, što zahteva kontinuiran rad u skladu sa vremenskim prilikama - kaže Jelena Đorđević Popović.

Đorđevići ne prodaju borovnice na pijaci, već ih plasiraju preko društvenih mreža.

Zahvaljujući njihovom radu i kvalitetu proizvoda, stekli su vernu bazu kupaca i obožavaoca njihovih domaćih neprskanih borovnica. Uglavnom, ljubitelji zdrave hrane poručuju njihove sveže borovnice ili proizvode poput pekmeza bez šećera i hladno ceđenog matičnog soka od borovnica.

02:33

BOROVNICE

Porodična saradnja i nesebična pomoć i podrška su od izuzetnog značaja u ovom poslu. Đorđevići nemaju briga kada je u pitanju berba borovnica, jer su rođaci i komšije uvek spremni da priskoče u pomoć. Iako je poljoprivreda mukotrpan i težak posao, oni su uvek tu da se međusobno podrže i pomognu.

Svojim iskustvom u branju borovnica, Liljana često pomaže porodici u berbi. Njeno razumevanje težine ovog posla čini je zahvalnom kada je u pitanju cena na pijaci.

Đorđevići su primer kako spoj tradicije i modernih tehnologija, uz kombinaciju borovnica i drugog bobičastog voća, može doprineti kvalitetnom životu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

01:17

KAKO DA NAUČIMO DA SAMI PREPOZNAMO LEKOVITE BILJKE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track