Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas, zajedno sa ambasadorom Kine Li Mingom, svečanom otvaranju Evroazijskog tržnog centra na Novom Beogradu i tom prilikom istakao da beogradski Kinezi izgradnjom ovog tržnog centra nisu mogli da pruže lepši poklon povodom 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine, kako Beogradu tako i Kini.

- Na 75-godišnjicu svog postojanja ulazite sa čvrstim, nepokolebljivim prijateljstvom sa Srbijom i to je najvažnije dostignuće koje su postigla naša dva predsednika, Vučić i Si - rekao je Vesić.

Kako je ministar Vesić objasnio, ovaj objekat je građen po svim standardima bezbednosti, što je od velikog značaja, budući da znamo kakve su posledice zadesile veliki broj tržnih centara upravo zbog starih prostora koji nisu namenjeni za takvu vrstu prodaje.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da kupci i prodavci budu bezbedni, kao i da usluga bude obezbeđena na najvišem nivou, što ovaj projekat i nudi.

On je precizirao i da se projekat "Evroazija" tržni centar (Eurasia Trade Center), koji se nalazi u ulici Mileve Marić Ajnštajn na Novom Beogradu, sastoji iz dve faze od kojih je prva površine veće od 23.000 kvadratnih metara i obuhvata objekat 1 gde će biti 358 lokala.

S druge strane, druga faza, kako je dodao, obuhvata objekat 2 i ona je površine oko 10.000 metara kvadratnih i tu će biti još oko 100 lokala.

Više od 200 privrednih društava iz Kine i Srbije ukazalo je poverenje "Evroazija" tržnom centru postavši vlasnici nepokretnosti u pretprodaji.

Kako je poznato da kineske kompanije zapošljavaju veliki broj ljudi, važno je da oni rade u dobrim i bezbednim uslovima, ali i da kupci budu sigurni kada su na ovom mestu.

- Svako radno mesto je važno. Kako oni koji otvore pet radnih mesta, tako i oni koji otvore 1.000. Samo takvim pristupom možemo Srbiju učiniti boljim mestom za život svih ljudi - zaključio je ministar.

BiznisKurir.rs