Lisovolik: Rebalans budžeta korak u dobrom pravcu

Lisovolik: Rebalans budžeta korak u dobrom pravcu

InfoBiz -
Potrebne su dodatne mere za smanjenje deficta, ali ne samo za budžet u 2013. godini, već i na srednji rok, naveo je stalni predstavnik MMF u Srbiji

BEOGRAD - Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik kazao je danas da je rebalans budžeta Srbije za 2013. godinu korak u dobrom pravcu, jer ograničava rashode, ali je istakao da je to nedovoljno da se izbegne rizik strukturnog fiskalnog deficita.

"Potrebne su dodatne mere za smanjenje deficta, ali ne samo za budžet u 2013. godini, već i na srednji rok", kazao je Lisovolik na skupu "Srbija se okreče ekonomiji" u Beogradu.

On je ocenio da Srbija nije počela važne strukturne refome i precizirao da za sada ništa nija napravljeno u reformi penzijskog sistema i načina isplate zarada u javnom sektoru, kao ni u reformi tržišta rada.

"U ovom trenutku kod izmena Zakona o budžetskom sistemu napravljeni su dobri pomaci, kao i u planovima za bolju naplatu poreza", rekao je Lisovolik, ali je istakao da je problem Srbije bolja primena propisa.

On je dodao da je "problem brzine implementacije propisa bio problem i 2009. godine, a izazov je i sada".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja