Delegacija Etihada analizira Jatove ćerke firme

Delegacija Etihada analizira Jatove ćerke firme

InfoBiz -
Predviđeno je da predstvnici Etihada tokom trodnevne posete Beogradu "dubinski snime" stanje u partnerskim kompanijama - Jat tehnici, Jat keteringu i Suportu

BEOGRAD - Delegacija nacionalne aviokompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad započela je danas u Beogradu analizu stanja u ćerkama-firmama i partnerskim kompanijama Jat ervejza, kazali su u srpskoj aviokompaniji.

Kako su naveli, predviđeno je da predstvnici Etihada tokom trodnevne posete Beogradu "dubinski snime" stanje u partnerskim kompanijama - Jat tehnici, Jat keteringu i Suportu u okviru razgovora o strateškom partnerstvu sa srpskom aviokompanijom.

Generalni direktor Jat ervejza Velibor Vukašinović kazao je krajem prošle sedmice da je ponuda Etihada za strateško partnerstvo sa Jatom "veoma blizu". Vukašinović je kazao da bi, po dosadašnjim razgovorima i ako se sklopi partnerstvo sa Etihadom, predsednik Jata bio iz Srbije, dok bi generalnog direktora i operativni tim postavljao Etihad.

"Opredeljenje Jat ervejza da se uspostavi straterško partnerstvo sa Etihadom jer je to dobro i za razvoj aviosaobraćaja u Srbiji, i za Jat", kazao je Vukašinović.

Avikompanije Etihad i Jat potpisali su 15. aprila ove godine ugovor o saradnji kroz zajedničke letove i prodaju karata. Etihad, jedna od najbrže rastućih aviokompanija u svetu, osnovana je 2003. godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ima vlasničke udele u avikompanijama Er Berlin, Er Sejšeli, Virdžin Australija i Er Lingus. Etihad ervejz, nacionalna kompanija UAE, u 2012. prevezla je 10,3 miliona putnika. U prvom kvartalu ove godine od prevoza putnika imala je prihod od 900 miliona dolara što je rast od 19 odsto, od prevoza robe prihod je bio 193 miliona dolara, što je 17 odsto više nego u istom periodu 2012.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track