Za zakup Fidelinke konkurisale dve Čedine firme
Foto: KURIR

Slučaj Fidelinka

Za zakup Fidelinke konkurisale dve Čedine firme

InfoBiz -
Jedini rival Agroposlovima bila je firma Outsourcing Management Solutions Group Tatjana Levinskaja je ujedno i direktorka Jovanovićeve firme SHSF, koja je osnivač Agroposlova.

BEOGRAD - Na tenderu za zakup imovine preduzeća Fidelinka testo jedini rival firmi Agroposlovi, čiji je suvlasnik Čedomir Jovanović, bila je firma registovana na istoj adresi.

Vlasnica te firme Outsourcing Management Solutions Group Tatjana Levinskaja je ujedno i direktorka Jovanovićeve firme SHSF, koja je osnivač Agroposlova.

Outsourcing Management Solutions Group mesec dana ranije uplatila je donaciju od sedam miliona dinara Liberalno demokratskoj partiji, čiji je lider Čedomir Jovanović. "Prvi put u pogone Fidelinke Agroposlovi su ušli u oktobru 2011. godine kada je potpisan ugovor o zakupu mlinskih kapaciteta tog preduzeća, ali i dobijeno pravo na ekspoatisanje žiga, odnosno brenda ,Fidelinka". Zatim, u junu 2012. godine Agroposlovi od Fidelinke u stečaju zakupljuju poslovni prostor, opremu za proizvodnju testenina i žig Fidelinka", navodi se.

U međuvremenu, Agroposlovi su po simboličnim cenama dobili u zakup Fidelinkin lokal sa inventarom i opremom i kombi dostavno vozilo. Navedeno je da je firma Outsourcing Management Solutions Group registrovana za računarsko programiranje, a vlasnički udeo od 70 odsto ima Tatjana Levinskaja. "A da su u pitanju povezana lica najbolje ilustruje to što su firme Outsourcing Management Solutions Group, SHSF i Agroposlovi registrovane na istoj adresi - ulica Španskih boraca broj 3, Novi Beograd", piše Pištaljka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track