Palma: Srbija najsigurnija zemlja za ulaganje

Privrednici u Varezeu

Palma: Srbija najsigurnija zemlja za ulaganje

InfoBiz -
Marković je istakao da u biznisu ne postoje emocije, postoji interes i ne sviđa mi se što je uvoz iz Italije u Srbiju sedam puta veći od izvoza Srbije u Italiju

VAREZE - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je u italijanskom gradiću Vareze pozvao biznismene ovog gradića i regije Lombardije da ulažu u Srbiju, istakavši da je Srbija u ovom trenutku najsigurnija država za ulaganje.

"Napravljena je nova Vlada, izabrani predsednici države i Vlade, u parlamentu postoji većina koja podržava Vladu, u Srbiji postoji političcka stabilnost što je veoma važno za investitore iz Italije", rekao je Marković na jučerašnjem skupu od preko 200 privrednika iz Srbije i Italije.

Marković je istakao da u biznisu ne postoje emocije, "postoji interes i ne sviđa mi se što je uvoz iz Italije u Srbiju sedam puta veći od izvoza Srbije u Italiju". Srbija je jedina država koja daje subvencije po zaposlenom radniku i do 10.000 evra, ocenio je Marković i potsetio da brojne kompanije iz Italije imaju svoja predstavništva u Srbiji među kojima i Fijat.

"Pozivam vas da dođete u Srbiju, a vi koji niste bili u Srbiji znajte da Srbije nije ona iz devedesetih i onakva kakvu ste gledali preko svetskih medija. Srbija je jedna dobra, vredna i radna država čiji građani žele da žive od svog rada", rekao je Marković.

On je istakao da je Srbija država koja štiti svoju teritoriju i kada čujete da se spominje Kosovo znajte da je to sastavni deo Srbije.Srbija nikada niće priznati nezavisno Kosovo.

"Takođe očekujem od nove Italijanske Vlade da pomogne Srbiji da dobije datum pregovora za ulazak u Evropsku uniju", rekao je Marković i ocenio da je Srbija ispunila sve što je EU tražila.

Ambasador Srbije u Rimu Ana Hrustanović je istakla da je regija Lombardija primer kako treba raditi i podsetila da se ove godine obeležava 103 godine od početka diplomatskih odnosa, a sporazum su potpisali kralj Srbije i kralj Italije.

"U poslednjoj deceniji naši bilateralni odnosi su u velikom usponu", rekla je Hrustanović i podsetila da su Srbija i Italija potpisale sporazum o strateškom partnerstvu i memorandum o razumevanju. Ona je ocenila da je Italija jedna od zemalja EU koja Srbiju najviše podržava na putu ka EU. Sigurna sam da će nastaviti i dalje da nas podržava u nastojanjima da dobijemo datum početka pregovara za ulazak u EU, dodala je ona i podsetila da je premijer Italije prvi evropski zvaničnik koji je posetio novu Vladu Srbije.Italija je danas najvažniji ekonomski partner Srbije, ocenila je Hrustanović i napomenula da oko 600 firmi iz Italije radi u Srbiji.

Privrednike je pozdravio i gradonačelnik Vareze La Placa i istakao da "ima velikog prostora za ekonomsku saradnju Srbije i Italije i podsetio da je privredna saradnja privrednika Vareza i Srbije počela 2005. godine. Skup je održan u vili Ponti, a poseta Italiji završava u subotu posle podne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track