KOMŠIJAMA SE SPREMA NEVIĐENI HAOS: Mnogima već preti BANKROT, samo za struju moraju da izdvoje preko 60.000 € - DOŽIVELI SUNOVRAT!
Foto: Nebojša Mandić

KOMŠIJAMA SE SPREMA NEVIĐENI HAOS: Mnogima već preti BANKROT, samo za struju moraju da izdvoje preko 60.000 € - DOŽIVELI SUNOVRAT!

InfoBiz -

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

Potpredsednik Bugarskog udruženja hotela i restorana (BHRA) Atanas Dimitrov je naveo da su troškovi za električnu energiju sada deset puta veći nego ranije, prenosi portal Novinite.

Hotel sa oko 250 kreveta je pre nedavnih poskupljenja plaćao prosečni račun za struju u iznosu od 10.000 bugarskh leva, odnosno oko 5.122 evra, a sada se očekuje da će račun iznositi između 110.000 i 120.000 leva, dakle između 56.240 i 61.352 evra.

evro, evri
foto: Shutterstock

Dimitrov veruje da ove mere neće odmah uticati na rezervacije gostiju, ali je predložio bugarskoj vladi da razmotri ograničenje cena električne energije i državnu podršku za ceo sektor.

Mnogi ugostitelji i hotelijeri u Bugarske se pripremaju za proteste koji bi u nekim regionima mogli da se odigraju već za par dana, upozorio je Dimitrov.

BiznisKurir/B92

Bonus video:

01:43

PLATITE STRUJU OD KUĆE UZ JOŠ MANJU PROVIZIJU NEGO U POŠTI! Stanić otkrio sve što treba da znate o novom portalu EPS-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja