NOVI LOGISTIČKI CENTAR U ZRENJANINU ŠANSA ZA MALE PROIZVOĐAČE Momirović: Sledi otvaranje radnih mesta i jačanje lokalne privrede
Foto: MUST/Đ.K.

NOVI LOGISTIČKI CENTAR U ZRENJANINU ŠANSA ZA MALE PROIZVOĐAČE Momirović: Sledi otvaranje radnih mesta i jačanje lokalne privrede

InfoBiz -

Ulaganjem u domaće kompanije jačamo našu ekonomiju i podržavamo lokalne proizvođače, a novi logistički centar predstavlja veliku šansu za male proizvođače jer im omogućava lakši pristup tržištu, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je u Zrenjaninu otvoren distributivni centar kompanije BB trejd, koja posluje kao članica Domaćeg trgovinskog lanca (DTL).

- Otvaranje DTL PerSu distributivnog centra je prilika da se unapredi logistika, što je danas jedan od najvećih izazova u trgovini, kao i da se podigne efikasnost poslovanja. Takođe, novi distributivni centar doneće brojne prednosti lokalnoj zajednici, uključujući otvaranje novih radnih mesta i jačanje lokalne privrede - rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je istakao da je u vreme usporavanje globalnog ekonomskog rasta uz prisutne geopolitičke tenzije, privredna aktivnost u Srbiji intenzivirana, što je za našu Vladu koja je okrenuta ka privredi, veoma važno.

- Ove godine očekujemo da će rast BDP- a biti veći od 4,5% što jasno govori da je Srbija na dobrom putu - zaključio je ministar Momirović i dodao da je ovaj uspeh rezultat efikasne politike Vlade i povoljnog poslovnog okruženja koje smo stvorili i zato ćemo nastaviti da radimo na unapređenju uslova za poslovanje, kako bismo osigurali dalji rast naše ekonomije.

1 / 5 Foto: MUST/Đ.K.

biznis.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track