POZNATA TELEVIZIJA ZAVRŠILA U STEČAJU: Niko ne može da veruje - zadužili se gotovo 100.000 €, svi radnici ostali bez posla!
Foto: Shutterstock

POZNATA TELEVIZIJA ZAVRŠILA U STEČAJU: Niko ne može da veruje - zadužili se gotovo 100.000 €, svi radnici ostali bez posla!

InfoBiz -

Privredni sud u Dubrovniku doneo je odluku da se dva predložena stečajna postupka nad Dubrovačkom televizijom spoje u jedinstveni, u kojem će biti doneta zajednička odluka o stečaju preduzeća sa dugom od preko 98.000 evra.

Stečaj Dubrovačke televizije (DUTV), koja je prekinula emitovanje u februaru ove godine, predložila je uprava kompanije početkom maja, navodeći da je DUTV, kao dužnik, prezadužena, da nije u stanju da plati, da je njen poslovni račun je u blokadi i da nije u mogućnosti da isplati plate svojim radnicima za januar 2024. godine.

Televizija, Daljinski
foto: Profimedia

Međutim, krajem juna i Finansijska agencija (FINA) je podnela zahtev za sprovođenje skraćenog stečajnog postupka, u kome se suštinski navodi da je DUTV 20. juna 2020. godine evidentirala neisplaćenu osnovicu za plaćanje u neprekidnom periodu. od 120 dana u ukupnom iznosu od 98.483 evra.

Dubrovačka televizija je lokalna hrvatska televizijska stanica koju je 2005. godine osnovao Dragan Banović, emituje program na području Dubrovnika od 2006. godine, a prestala je sa radom 29. februara 2024. godine zbog finansijskih problema.

Kako je u vreme gašenja DUTV-a objavila glavna urednica Marija Njavro, bez posla je ostalo trinaest zaposlenih.

BiznisKurir/Hina/Dubrovački vjesnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track